Τα σενάρια που θέλουν τη Mercedes να ψάχνει αγοραστεί για την ομάδα της στη Formula 1 διέψευσε κατηγορηματικά η γερμανική μάρκα.

Δεν πωλείται η ομάδα F1 της Mercedes

5.702 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2019)

Τα σενάρια που θέλουν τη Mercedes να ψάχνει αγοραστή για την ομάδα της στη Formula 1 διέψευσε κατηγορηματικά η γερμανική μάρκα.

Μόλις χθες σας ενημερώναμε για ένα δημοσίευμα που είχε κάνει την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα F1-Insider, το οποίο έκανε λόγο για καλά πληροφορημένες πηγές, που ανέφεραν πως η ομάδα της Mercedes έψαχνε να βρει νέο αγοραστή. Μάλιστα στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρονταν πως οι δύο πρώτοι ενδιαφερόμενοι έχουν εμφανιστεί, με πρώτη την πλούσια οικογένεια Mazepin από την Ρωσία που ασχολείται με τον τομέα των  χημικών. Παράλληλα  υποστήριζε πως ο δεύτερος επίδοξος αγοραστής είναι ο δισεκατομμυριούχος Roger Penske, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε τα δικαιώματα των αγώνων Indy Car και της πίστας της Indianapolis.
 
Ωστόσο σήμερα το παραπάνω σενάριο έρχεται να διαψευστεί. Σύμφωνα με άνθρωπο της μάρκας που μίλησε σε μεγάλα μέσα του εξωτερικού και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, η Mercedes δεν έχει κανένα τέτοιο σκοπό.
 
Αυτό που συμβαίνει επί του παρόντος είναι πως η Mercedes διαπραγματεύεται με την Liberty Media (η ιδιοκτήτρια εταιρεία της F1) τους εμπορικούς και διοικητικούς όρους από το 2021 και μετά, καθώς στο τέλος του 2020 ολοκληρώνεται η τρέχουσα συμφωνία. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη την κυριαρχία της στο αγώνισμα τα τελευταία χρόνια, φαίνεται απίθανο να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.
 
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2019 έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο για τη γερμανική ομάδα. Ο Lewis Hamilton εξασφάλισε το πρωτάθλημα οδηγών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η Mercedes πήρε και τον τίτλο στους κατασκευαστές στο Grand Prix της Ιαπωνίας.
 
Να θυμίσουμε πως στο νέο πρωτάθλημα η ομάδα θα διατηρήσει στο ρόστερ της τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas.

peugeot
NISSAN