Το MINI John Cooper Works GP παρουσιάστηκε επίσημα.

H μάρκα έχει προσθέσει στο εξωτερικό μέρος κάποια ανθρακονημάτινα στοιχεία.

Το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει μόνο δύο επιβάτες.

Ντεμπούτο για το MINI JCW GP

2.212 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2019)

Γνωρίζαμε ότι ήταν στο «δρόμο», πλέον όμως είναι εδώ. Το MINI John Cooper Works GP παρουσιάστηκε επίσημα και μας συστήθηκε ως το γρηγορότερο αυτοκίνητο της μάρκας που κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους.


Είναι γεγονός πως τον κινητήρα και την ισχύ του MINI JCW GP τη γνωρίζαμε. Το μοντέλο παίρνει ισχύ από τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων κινητήρα βενζίνης που βρίσκεται στη νέα BMW M235i Gran Coupe. Ως αποτέλεσμα,  έχει ισχύ 306 ίππων και 450 Nm ροπής. Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 265 χλμ./ώρα. Η κίνηση οδηγείται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων (Steptronic 8).
 
Το εξωτερικό μέρος έχει πολλές ομοιότητες με το Cooper S JCW. Ωστόσο η μάρκα έχει προσθέσει κάποια ανθρακονημάτινα στοιχεία που βρίσκουμε στους δύο προφυλακτήρες, καθώς και μία μεγάλη αεροτομή. Παράλληλα ένας αεροδυναμικός διαχύτης βρίσκεται τοποθετημένος στο πίσω μέρος και ενσωματώνει στο κέντρο του τις δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Aλλα ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνουν το κόκκινα διακοσμητικά και τις 18ινστες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 225/35 Hankook.
 
Λόγω του γεγονότος πως το αυτοκίνητο θα παραχθεί μόλις σε 3.000 μονάδες που θα συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου, στα εμπρός φτερά αναγράφεται ο μοναδικός αριθμός της εκάστοτε μονάδας, όπως και στο εσωτερικό ακριβώς μπροστά από τον συνοδηγό.
 
Το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει μόνο δύο επιβάτες. Το πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί για να χωρέσει το roll cage, ενώ και τα μπροστινά καθίσματα έχουν… «φορέσει τα αθλητικά τους» όντας bucket και δερμάτινα. Τα κόκκινα διακοσμητικά του εξωτερικού μέρους περνάνε και στην καμπίνα, όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται και ένα σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών, ψηφιακός πίνακας οργάνων, διζωνικός κλιματισμός κ.α.
 
Οι πρώτες από τις 3.000 μονάδες που θα κατασκευαστούν θα παραδοθούν τον Μάρτιο του 2020.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda