Επίσημο: Φεύγει από το WRC η Citroen

5.235 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2019)

Bόμβα στο WRC! H Citroen αποχωρεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally κατηγορώντας τον Sebastien Οgier!


Tην αποχώρησή της από το πρωτάθλημα του WRC από την επόμενη κιόλας χρονιά γνωστοποίησε η Citroen και επίσημα, ρίχνοντας παράλληλα το φταίξιμο στην απόφαση του Sebastien Ogier να αποχωρήσει από την γαλλική ομάδα.

Ο Οgier γύρισε αυτή την χρονιά στην Citroen με συμβόλαιο δύο ετών αλλά φαίνεται πως ήταν πολύ δυσαρεστημένος από την φετινή απόδοση του C3 WRC με αποτέλεσμα να ζητήσει να φύγει. Οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ομάδα της Toyota, ώστε να αντικαταστήσει τον Οtt Tanak που πηγαίνει στην Hyundai.

H Citroën Racing στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Mετά την απόφαση του Sebastien Ogier να εγκαταλείψει τη Citroën Racing στο τέλος της χρονιάς, η Citroën αποφάσισε να αποσυρθεί από το WRC λόγω της απουσίας ενός οδηγού πρώτης κατηγορίας».

Η CEO της Citroën Linda Jackson δήλωσε: «Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε από το WRC έρχεται ως συνέπεια της επιλογής του Sébastien Ogier να εγκαταλείψει την Citroën Racing. Προφανώς δεν το επιθυμούσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την επόμενη χρονιά χωρίς τον Sébastien. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα Citroën Racing για το πάθος και τη δέσμευσή τους. Ένα μέρος του DNA της Citroën είναι στενά συνδεδεμένο με τα rally και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μια από τις πιο πετυχημένες εταιρείες στην ιστορία τουWRC με 102 νίκες και 8 τίτλους κατασκευαστών.»

Με την DS να συμμετέχει στην Formula E και την Peugeot να έχει ήδη ανακοινώσει πως επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2022, οι ειδικοί ανέφεραν πως είναι πιθανό η Citroën να εγκαταλείψει το WRC τα επόμενα χρόνια. Η άμεση αυτή αποχώρησή της αποτελεί σίγουρα μια μεγάλη έκπληξη.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center