Η Mercedes-AMG εξόπλισε το θηριώδες SUV με τον V8 4,0 λίτρων twin-turbo κινητήρα.

Τα ευρύτερα φτερά, οι πλαϊνές ποδιές, ο οπίσθιος αεροδυναμικός διαχυτής και οι τετράγωνες απολήξεις του συστήματος εξάτμισης ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

Το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και επτά επιβάτες.

Έξι οδηγικά προφίλ είναι διαθέσιμα. Ο λόγος για τα Comfort, Sport, Sport+, Individual, Trail και Sand.

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-AMG GLS 63

2.706 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2019)

Με περισσότερους από 600 ίππους να βρίσκονται κάτω από το καπό της η τρίτη γενιά της Mercedes-AMG GLS 63 εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες.


Η Mercedes-AMG εξόπλισε το θηριώδες SUV με τον V8 4,0 λίτρων twin-turbo κινητήρα, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση προσφέρει 612 ίππους μεταξύ 5.750 και 6.500 σ.α.λ. Ωστόσο μια γεννήτρια 48 volt είναι παρούσα για να προσφέρει επιπλέον 22 ίππους και 250 Nm ροπής ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 850 Nm ροπής μεταξύ 2.500 σε 4.500 σ.α.λ.
 
Ως αποτέλεσμα έχουμε το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 4,2 δευτερόλεπτά, ενώ λίγο αργότερα ο οδηγός θα δει την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα. Αυτοί που θα επιλέξουν το προαιρετικό πακέτο AMG Drive, τότε θα δουν την κορυφαία ταχύτητα να οριοθετείται στα 280 χλμ./ώρα. Φυσικά σε κάθε περίπτωση το σύστημα τετρακίνησης και το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων δίνουν το παρών.
 
Η μάρκα αναφέρει πως εκτός από την παροχή περισσότερης ισχύος, το ηλεκτρικό σύστημα 48 volt διατηρεί την οικονομία καυσίμου υπό έλεγχο και τροφοδοτεί το σύστημα Active Ride Control  που προσφέρει καλύτερη ευστάθεια στο SUV. Παράλληλα η μάρκα πρόσθεσε και ένα ικανότερο σύστημα πέδησης με εμπρόσθιους δίσκους 15,7 ιντσών που ζευγαρώνουν με 6πίστονες δαγκάνες, και 14,6 ιντσών δίσκους στον πίσω άξονα με μονοπίστονες δαγκάνες. Έξι οδηγικά προφίλ είναι διαθέσιμα. Ο λόγος για τα Comfort, Sport, Sport+, Individual, Trail και Sand
 
Το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και επτά επιβάτες, με αυτούς που κάθονται στις μπροστά θέσεις να επωφελούνται από καθίσματα AMG που προσφέρουν περισσότερη πλευρική υποστήριξη από αυτά που βρίσκονται στην κανονική GLS. Τα θερμαινόμενα καθίσματα πρώτης και δεύτερης σειράς είναι στάνταρ, όπως και μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν  θερμαινόμενα καθίσματα και στην τρίτη σειρά φυσικά με επιπλέον κόστος. Από κει και πέρα να τονίσουμε ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει επανασχεδιασμένα γραφικά.
 
Εξωτερικά η νέα Mercedes-AMG GLS 63 εξοπλίζεται με τη γρίλια Panamericana, η οποία τοποθετείται πάνω από έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Τα ευρύτερα φτερά, οι πλαϊνές ποδιές, ο οπίσθιος αεροδυναμικός διαχυτής και οι τετράγωνες απολήξεις του συστήματος εξάτμισης ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

Mercedes
moto