Το βάρους 2,78 τόνων αυτοκίνητο μπορεί από στάση να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Η Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC θα φτάσει στις αντιπροσωπείες στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

O V8 twin-turbo κινητήρας αποδίδει 558 ίππους στις 6.000-6.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής στις 2.500-5.000 σ.α.λ.

Το βάρους 2,78 τόνων αυτοκίνητο μπορεί από στάση να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Tο πολυτελές SUV θα προσφέρεται με δύο σειρές καθισμάτων, ώστε οι πίσω επιβάτες να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους.

Νέα Mercedes-Maybach GLS

14.163 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2019)

Η πολυτέλεια έφτασε σε καινούρια ύψη! Το εσωτερικό της Mercedes-Maybach GLS «βάζει κάτω» ακόμα και Business αεροπορικές θέσεις κορυφαίων εταιρειών. Πάρτε μάτι!


Mια νέα εποχή στο τομέα της πολυτέλειας για την κατηγορία των SUV ξεκινά, σύμφωνα με την Mercedes, μέσω της παρουσίασης της Mercedes-Maybach GLS, αφού συνδυάζει το αμάξωμα της απλής GLS και τα υψηλά επίπεδα πολυτέλειας της Μaybach S-Class σεντάν. Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που το έμβλημα της Maybach θα βρεθεί πάνω σε κάποιο μοντέλο παραγωγής που δεν θα λέγεται S-Class, κάτι που συνεπάγεται αυτόματα πως η GLS είναι το πρώτο SUV μοντέλο που λαμβάνει τέτοια «περιποίηση».

Η Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, έχει κάτω από το καπό της έναν V8 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 558 ίππων στις 6.000-6.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής στις 2.500-5.000 σ.α.λ.. Η έκδοση αυτή του κινητήρα κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την Maybach και συνεργάζεται αρμονικά με το ηλεκτρικό σύστημα των 48 Volt και την γεννήτρια EQ Boost που προσφέρει 22 άλογα και 250 Νm ροπής για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το βάρους 2,78 τόνων αυτοκίνητο μπορεί από στάση να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Οι εκπομπές CO2 είναι μετρημένες στα 266 γρ./χλμ. ενώ η μέση εργοστάσιακή κατανάλωση που ανακοινώνεται είναι 11,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Η Mercedes-Maybach GLS 600 ξεχωρίζει εύκολα χάρη στην εκτεταμένη χρήση χρωμίου στην μοναδική Maybach γρίλια που αποτελείται από πολλές λεπτές μικρές βέργες τοποθετημένες κάθετα, στο πλαίσιο των παραθύρων, στα μαρσπιέ και στις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Οι ζάντες στον στάνταρ εξοπλισμό είναι 22 ιντσών (ή 23 ιντσών προαιρετικά), ενώ η χρωματική παλέτα αποτελείται τώρα από 8 συνδυασμούς.

Όσον αφορά στην καμπίνα, το πολυτελές SUV θα προσφέρεται με δύο σειρές καθισμάτων, ώστε οι πίσω επιβάτες να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους. Όπως και στην Maybach S-Class, τα πίσω καθίσματα είναι πλήρως προσαρμοζόμενα για να εξασφαλίσουν άπλετη άνεση για τα «premium» πρόσωπα που μεταφέρουν. Η λίστα με τα «καλούδια» που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό είναι μεγάλη και περιλαμβάνει επένδυση από δέρμα Νappa, πανοραμική οροφή, θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, ξεχωριστό air-condition για τους πίσω επιβάτες, Airmatic ανάρτηση και πολλά άλλα.

Το tablet που βρίσκεται ανάμεσα στις θέσεις των δύο επιβατών περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ωστόσο η δεύτερη οθόνη που είναι ενσωματωμένη στην κονσόλα προσφέρεται προαιρετικά μαζί με επιλογές όπως ειδικά τραπεζάκια ή ψυγείο για την τοποθέτηση μπουκαλιών από σαμπάνια. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ακόμα ένα ειδικό άρωμα για το εσωτερικό της Maybach GLS ενώ τέλος, προαιρετικά προσφέρεται το σύστημα ανάρτησης E-Active Body Control που βελτιώνει (και άλλο) την ποιότητα κύλισης του πολυτελούς SUV.

Η Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC θα φτάσει στις αντιπροσωπείες στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά πιθανότατα του νούμερο θα βρίσκεται λίγο κάτω από τις 200.000 ευρώ για την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.
 

Toyota
moto