Ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα του νέου πλάνου του Ομίλου της Hyundai θα ανήκει στην Genesis.

Το 2021 το πρώτο ηλεκτρικό Genesis

1.573 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2019)

O Όμιλος Hyundai Motor έχει παρουσιάσει το νέο του πλάνο, το οποίο σκοπεύει να μετατρέψει την εταιρεία σε ένα πάροχο «έξυπνων λύσεων κινητικότητας» μέχρι το 2025. Όπως είναι φυσικό η πορεία αυτή θα επηρεάσει και την Genesis, που με τη σειρά της θα μυηθεί στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Αν και δεν παρουσιάστηκαν πολλές λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου, τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτού. Μέχρι το 2025, η εταιρεία θέλει να πουλά ετησίως 560.000 ηλεκτρικά και 110.000 οχήματα με τεχνολογία κυψέλων καυσίμου. Αυτό για αρχή καθώς η Hyundai θα ηλεκτρίσει τα περισσότερα νέα μοντέλα σε βασικές αγορές - όπως η Κίνα, η Ευρώπη, η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες - μέχρι το 2030. Λίγο αργότερα (2035) θα ακολουθήσουν και οι αγορές της Βραζιλίας και της Ινδίας.
 
Ο κορεατικός όμιλος θα στοχεύει σε νέους πελάτες και επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους οικονομικά προσιτά οχήματα, ενώ αποκαλύφθηκε πως ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα του νέου πλάνου θα ανήκει στην Genesis. Αυτό θα κάνει την εμφάνισή του το 2021, ενώ μέχρι το 2024 η premium μάρκα της Hyundai θα έχει επεκτείνει ακόμα περισσότερο την ηλεκτρική της γκάμα.
 
Στο πλαίσιο της στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα, η Hyundai θα δημιουργήσει μια ειδική πλατφόρμα, που θα πρόκειται για μία παγκόσμια αρχιτεκτονική που ενισχύει την αποδοτικότητα.  Τα πρώτα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα είναι σχεδιασμένα για να ντεμπουτάρουν το 2024 και θα μπορούσαν να είναι αυτοκίνητα της Genesis.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η Hyundai σκοπεύει επίσης να διαθέσει αυτόνομα συστήματα οδήγησης επιπέδου 2 και επιπέδου 3 σε όλα τα μοντέλα μέχρι το 2025. Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να έχει ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα οδήγησης στη μαζική παραγωγή έως το 2024!

peugeot
skoda