Φωτογραφία αρχείου.

Στα σκαριά ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Ηyundai;

3.507 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2019)

Η πρώτη εταιρεία ευρείας παραγωγής που θα φτιάξει ιπτάμενο αυτοκίνητο θέλει να γίνει η Hyundai.

Στο πέρασμα των ετών έχουν έρθει στο φως μια σειρά από project που αφορούν ιπτάμενα αυτοκίνητα, ωστόσο η μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν γίνει είτε από εταιρείες αεροναυπηγικής είτε από άλλες εταιρείες που πειραματίζονται στους τομείς τις ανθρώπινης κινητικότητας.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, αν και συχνά αναφέρουν πως τους ενδιαφέρει ο τομέας, κανείς από αυτούς  δεν έχει προχωρήσει στην κατασκευή ενός τέτοιου οχήματος. Αυτό τώρα αλλάζει.

Η Hyundai αυτή την βδομάδα παρουσίασε το πλάνο της για τα επόμενα 5 χρόνια και μέσα στους στόχους της φαίνεται πως είναι η κατασκευή ενός ιπτάμενου οχήματος με την ονομασία Personal Air Vehicle (PAV). Η εταιρεία αναφέρει συγκεκριμένα πως μέχρι το 2025 θα έχει κατασκευάσει παραπάνω από ένα οχήματα που θα μπορούν να κινούνται στον αέρα μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που χρειάζονται. Εάν το πλάνο αποδώσει καρπούς, τα οχήματα αυτά θα είναι τα πρώτα που θα κατασκευαστούν από μεγάλη εταιρεία ευρείας παραγωγής αυτοκινήτων.

Το πλάνο της Hyundai πάντως περιλαμβάνει κυρίως μια σειρά από στόχους που έχει θέσει η φίρμα για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να πουλήσει μέσα σε 5 χρόνια 670.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ μέχρι το 2030 θέλει να έχει τα περισσότερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα στις μεγάλες αγορές.
 
 

NEO TRAFIC
moto