Σε συνεργασία η οποία έχει ως απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος προχώρησαν οι Ford και McDonald`s.

Εξαρτήματα από καφέ στα Ford (+vid)

1.543 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2019)

Όσο περίεργο και αν ακούγεται ένα μέρος των μελλοντικών αυτοκινήτων της Ford θα είναι κατασκευασμένο από τον καφέ που προσφέρουν τα καταστήματα McDonald`s!

Σε συνεργασία η οποία έχει ως απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος προχώρησαν οι Ford και McDonald`s. Συγκεκριμένα η ομάδα της Ford έπειτα από έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως το πρώτο τσόφλι που βγαίνει από τον κόκκο του καφέ κατά τη διαδικασία του καβουρντίσματος αποτελεί ένα βασικό συστατικό από το οποίο μπορούν να κατασκευαστούν διάφορα εξαρτήματα για τα αυτοκίνητα.
 
Για να συμβεί αυτό το τσόφλι αναμιγνύεται με ένα πλαστικό και διάφορα άλλα χημικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ενιαία σφαιρίδια. Αυτά με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται ως ένα από τα υλικά για την κατασκευή εξαρτημάτων στα αυτοκίνητα. Έτσι οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία τα McDonald`s να προμηθεύουν τη Ford με τα απομεινάρια του καφέ που χρησιμοποιούν.
 
Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι το μίγμα καφέ και πλαστικού έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξαρτημάτων που είναι 20% πιο ελαφριά, ενώ για να κατασκευαστούν απαιτούν 25% λιγότερη ενέργεια. Επιπλέον ανέφερε πως αρχικά θα χρησιμοποιήσει το νέο στοιχείο στις βάσεις των προβολέων, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής της οι πρώτες μονάδες που θα κάνουν χρήση του νέου υλικού.
 
Δείτε το παρακάτω επεξηγηματικό βίντεο
 

Hyundai
OPEL