Τη νέα McLaren 620R αποκάλυψε η βρετανική μάρκα.

Στο αεροδυναμικό κομμάτι, λαμβάνει την ίδια ρυθμιζόμενη αεροτομή με τη GT4.

Τρία χρώματα προσφέρονται για το εξωτερικό.

Νέα McLaren 620R

13.389 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2019)

Τη νέα McLaren 620R αποκάλυψε η βρετανική μάρκα, χαρακτηρίζοντας το μοντέλο ως την οδική έκδοση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου κατηγορίας GT4!


Κατασκευάζοντας ένα συγκεκριμένο αριθμό μονάδων, η νέα McLaren 620R μοιράζεται ένα μεγάλο μέρος του σασί και των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών που βρίσκουμε στην αγωνιστική 570S GT4. Μάλιστα σύμφωνα με τους βρετανούς το νέο μοντέλο έχει έντονο στο DNA του το σπορ στοιχείο, παρότι ένα οδικό αυτοκίνητο, κάτι που το έχει κατατάξει ως το γρηγορότερο απ όλα τα μοντέλα Sports Series της μάρκας.
 
Όπως υποδηλώνεται από την ονομασία του η ισχύς ανέρχεται στους 620 ίππους, ενώ το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που η τελική ταχύτητα φτάνει τα 322 χλμ./ώρα.
 
Από κει και πέρα η νέα McLaren 620R εξοπλίζεται με μία coilover ανάρτηση που βρίσκουμε και στο αγωνιστικό GT4, ενώ τα αμορτισέρ είναι κατά 6 κιλά πιο ελαφριά από τα τυπικά. Παρόντα είναι τα σκληρότερα ελατήρια και οι αντιολισθητικές ράβδοι ενώ η McLaren αναφέρει πως οι βάσεις αμορτισέρ είναι καμωμένες από ανοξείδωτο ατσάλι. Η 620R έχει σχεδιαστεί για να τρέχει σε σλικ ελαστικά και θα παραδίδεται με Pirelli Trofeo R, αλλά και ένα σετ κεραμικών φρένων.
 
Στο αεροδυναμικό κομμάτι, λαμβάνει την ίδια ρυθμιζόμενη αεροτομή με την αγωνιστική GT4, ενώ ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας που είναι ανασχεδιασμένος, σε συνεργασία με το σπλίτερ και το καπό, βελτιώνουν τη ροή του αέρα.
 
Στο εσωτερικό τα στοιχεία πολυτέλειας έχουν αφαιρεθεί για να κατεβάσουν το βάρος του αυτοκινήτου, ωστόσο μία οθόνη αφής δίνει το παρών διαθέτοντας ένα σύστημα τηλεμετρίας. Παράλληλα ένα ζεύγος ελαφριών σπορ καθισμάτων κάνει την εμφάνισή του.
 
Τρία χρώματα προσφέρονται για το εξωτερικό, πορτοκαλί, λευκό και μαύρο, με το πρώτο να συνδυάζεται με λευκές ρίγες και τα άλλα δύο με πορτοκαλί. 350 μονάδες θα κατασκευάσει η McLaren με το κόστος της κάθε μίας να ανέρχεται στις 250.000 λίρες (περίπου 295.880 ευρώ). Οι παραδόσεις αρχίζουν από τον Φεβρουάριο.  

Toyota
test center