Tο νέο pickup της Tesla αλλάζει τα πάντα!

8.529 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2020)

Όχι, δεν πρόκειται ξαφνικά να αρχίσουμε να οδηγούμε όλοι pickup φορτηγάκια. Ούτε πρόκειται να αρχίσουμε επίσης ξαφνικά να οδηγούμε όλοι ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όμως το νέο pickup της Tesla θα αλλάξει τα πάντα. Γιατί;

Η Tesla είναι γνωστό ότι κάνει ότι γουστάρει. Δεν ρωτάει κανέναν αν συμφωνεί ή διαφωνεί. Δεν ρωτάει κανέναν πως θα το έκανε κάποιος άλλος κατασκευαστής. Και δεν ρωτάει κανένα την γνώμη του για αυτό που κάνει. Και έτσι παρότι είναι μια μάρκα αυτοκινήτων, είναι μόνη της απέναντι σε όλους τους άλλους. Είναι η μόνη μάρκα που έχει κάνει το βασικότερο αρνητικό της, την παντελή έλλειψη ιστορίας και παράδοσης, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της.
 
Γιατί έτσι δεν «κολλάει» πουθενά. Αν τα μοντέλα παραγωγής της σήμερα δεν σας το «βγάζουν» αυτό το συναίσθημα, τότε το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο pickup της, το Cybertruck δείχνει αμέσως το πόσο ατίθαση είναι αυτή η μάρκα.
 
Δεν έχει καμία σημασία αν το Cybertruck αρέσει ή δεν αρέσει. Είναι λεπτομέρεια. Αυτό που μετράει είναι πως αυτό το αυτοκίνητο θα μπει σε παραγωγή σύντομα και θα είναι ακριβώς όπως το πρωτότυπο που εμφανίστηκε στην παρουσίαση. Θα είναι όπως κανένα άλλο όχημα παραγωγής σήμερα στην αγορά. Και θα κάνει οτιδήποτε άλλο κινείται στον ίδιο δρόμο να δείχνει ότι ανήκει έναν αιώνα πίσω.
 
Αυτό που η Tesla κάνει σήμερα, είναι ότι απελευθερώνει με τρεις γραμμές την σχεδίαση των αυτοκινήτων και βάζει την αυτοκίνηση σε μια νέα εποχή όπου επιτέλους τα αυτοκίνητα δείχνουν όπως περιμέναμε να δείχνουν το 2020 όταν τα φανταζόμασταν το 1980. Τρεις γραμμές που καθορίζουν το σχήμα του Cybertruck που αποτελείται από μόνο αυτές τις τρεις γραμμές.
 
Μπορεί σήμερα αυτό το φορτηγάκι να δείχνει «διαστημικό» και «από το μέλλον», όμως πολύ σύντομα, όταν βγει στο δρόμο, θα κάνει οτιδήποτε άλλο δίπλα του να δείχνει αρχαίο. Η Tesla ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Έχει το θάρρος, την τόλμη και το θράσος να χτυπήσει τον συμβατικό ανταγωνισμό εκεί που τον πονάει. Εκεί που ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.
 
Γιατί μπορεί σύντομα όλες οι μάρκες να έχουν ηλεκτροκίνηση, καμία όμως δεν θα έχει τόσο προχωρημένη σχεδίαση. Και αυτό θα κρατήσει την Tesla μπροστά. Μέχρι και οι υπόλοιποι να αλλάξουν.
 
Που σημαίνει ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα στο Cybertruck είναι αυτό που πολύ σύντομα θα δούμε και από όλους τους άλλους. Διαστημική σχεδίαση, σχήματα που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί. Επιτέλους; Για κάποιους ναι, για κάποιους όχι.
 
Εσείς τι λέτε; Είστε έτοιμοι για αυτοκίνητα με τέτοια σχεδίαση; Νομίζετε πως αυτό που κάνει η Tesla θα το ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές; Ή απλά είναι κάτι που θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει; Πως το βλέπετε;

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto