Βλέπετε το ηλεκτρικό Opel Corsa.

Πήρε το ΟΚ η Opel για κατασκευή μπαταριών

2.189 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

Το δρόμο για την κατασκευή κυψέλων μπαταριών στο εργοστάσιο της Opel στην πόλη Kaiserslautern άνοιξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ενέκρινε τη χρήση κρατικών ενισχύσεων για το εν λόγω έργο.

Όπως έγινε γνωστό η Opel σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Saft, μπορούν να ξεκινήσουν το πλάνο τους για την παραγωγή κυψέλων μπαταριών. Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα έχει ως βάση το εργοστάσιο της Opel στην πόλη Kaiserslautern στη δυτική Γερμανία που βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα.
 
Οι πληροφορίες μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι πολλές, όμως η Opel δήλωσε ότι η απόφαση θα επιτρέψει στην κοινοπραξία PSA / Opel / Saft, η οποία ονομάζεται Automotive Cell Company (ACC), να ολοκληρώσει τη σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου για το έργο, αλλά αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
Η έγκριση από την ΕΕ αποτελεί μεγάλο βήμα για την εξέλιξη του έργου, που έχει χαρακτηριστεί στρατηγικής σημασίας για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν πως η τελική απόφαση για το πλάνο της κοινοπραξίας PSA / Opel / Saft ενδεχομένως να ληφθεί πριν από το τέλος του έτους, με την παραγωγή να ξεκινά στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
 
Στο γενικότερο πλαίσιο της ανάπτυξης και εξέλιξης των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στις κυβερνήσεις επτά χωρών συνολικά 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη σχεδίων έρευνας και καινοτομίας στην τεχνολογία μπαταριών. Οι χώρες είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία.  
 
Μάλιστα η δημόσια χρηματοδότηση αναμένεται να ξεκλειδώσει επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις, κάτι που ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα. Όπως ανέφερε η Γερμανία ζήτησε έγκριση να χορηγήσει μέχρι και 1,25 δισ. ευρώ. Η Γαλλία μέχρι 960 εκατομμύρια. Η Ιταλία έως περίπου 570 εκατ. ευρώ. Η Πολωνία έως 240 εκατομμύρια ευρώ. Το Βέλγιο 80 εκατ. ευρώ. Η Φινλανδία έως 30 εκατομμύρια και η Σουηδία μέχρι 50 εκατομμύρια ευρώ.
 
Το εργοστάσιο του Kaiserslautern θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο κυψέλων μπαταριών στη Γερμανία, μετά την εγκατάσταση του Ομίλου Volkswagen στην περιοχή Salzgitter.  

Hyundai
NISSAN