2 φωτογραφίες »

Skoda Kamiq: Με 3 διαφορετικά καύσιμα & 5 ιπποδυνάμεις

16.040 Επισκέψεις στο άρθρο

Τριπλή παραλλαγή: Η γκάμα του Skoda Kamiq απαρτίζεται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και έκδοση φυσικού αερίου G-TEC για κορυφαία οικονομία. Ποιο Kamiq ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου;


Σε μια κατηγορία που παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενο εμπορικό ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Ελλάδα, αυτή των μικρών crossover, τo Skoda Kamiq αποτελεί μια άκρως αξιόλογη και ικανή πρόταση. Ένα από τα ατού είναι και η πληρότητα της γκάμας των κινητήρων μιας και είναι διαθέσιμο με 3 κινητήρες βενζίνης, 1 διπλού καυσίμου και 1 πετρελαίου.

Εμφάνιση: Συγκρατημένη, αλλά με ενδιαφέρον
Κτισμένο στην πλατφόρμα MQB Α0 του VW Group, όπως ο… «ενδοοικογενειακός» ανταγωνισμός των VW T-Roc, T-Cross και SEAT Arona, το Kamiq έχει μήκος 4,241 μ., πλάτος 1,793 μ. και ύψος 1,531 μ. όντας το πιο… «μπαμπάτσικο» από τα ξαδερφάκια του. Αισθητή είναι η αυξημένη απόσταση των 188 χλστ. από το έδαφος. Στο αμάξωμα κυριαρχούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και οι «καθαρές» γραμμές, με τις έντονες ακμές των πλευρικών τμημάτων να βάζουν στο παιχνίδι και τον δυναμισμό. Οι διαιρούμενοι προβολείς, προαιρετικά full-LED, αποτελούν το high-light της σχεδίασης και το στοιχείο που τονίζει τη διαφορετικότητα του νέου Kamiq από τα υπόλοιπα SUV της φίρμας. Πίσω τοποθετήθηκαν φώτα σχήματος «C» α λα Scala.

Eσωτερικό-Χώροι: Καλοφτιαγμένο και ευρύχωρο
Το Kamiq υιοθετεί τη νέα φιλοσοφία εσωτερικής σχεδίασης της Skoda για την οποία υπεύθυνος μάλιστα είναι ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Δαρκούδης. Καθαρές γραμμές συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο στην όψη σύνολο, ωστόσο ακόμη πιο σημαντική είναι η αίσθηση υψηλής απτής ποιότητας. Παράλληλα, το Kamiq δεν ξεχνά πως πλέον ζούμε την ψηφιακή εποχή και έτσι πέραν της μεγάλης οθόνης στο ταμπλό (6,5 ή 8 ιντσών αναλόγως έκδοσης) και τον (προαιρετικό) ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,25 ιντσών, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες διασύνδεσης με πρόσβαση μάλιστα και στο ίντερνετ. Το Kamiq, όπως αποδείχθηκε και από τις μετρήσεις μας, έχει πολύ καλούς χώρους, ικανούς να φιλοξενήσουν πέντε ενήλικες με άπλετο χώρο για τα γόνατα και τα κεφάλια τους. Ουσιαστικά το μόνο μεμπτό είναι το υψηλό κεντρικό τούνελ μετάδοσης και η μη προσφορά συρόμενου πίσω καθίσματος. Tο πορτ-μπαγκάζ πάντως είναι τετραγωνισμένο, με διπλό δάπεδο και χωρητικότητα 400 λίτρων. Οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι εξασφαλίζουν επιπλέον 26 λίτρα για την αποθήκευση μικροαντικειμένων, ενώ το «παρών» δηλώνουν και «Simply clever» λύσεις της Skoda, όπως θήκη για ομπρέλα στην πόρτα του οδηγού, ξύστρα πάγου στο πορτάκι του ρεζερβουάρ, πτυσσόμενο προστατευτικό για την προστασία των θυρών όταν ανοίγουν, ενώ προαιρετικά θα συναντήσουμε ηλεκτρική πέμπτη πόρτα, αναδιπλούμενο κοτσαδόρο, καθώς και αναδίπλωση πλάτης του καθίσματος συνοδηγού για την εύκολη μεταφορά αντικειμένων μήκους έως και 2.447 χιλιοστών.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
4green