24 φωτογραφίες »

Opel Corsa Vs Skoda Fabia

42.919 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2021)

The all-arounders: Opel Corsa και Skoda Fabia είναι δύο μικρά που διακρίνονται για τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα τους και την ικανότητα να ανταποκρίνονται σε όλους τους τομείς ικανοποιητικά. Τα συγκρίνουμε στις τούρμπο εκδόσεις 100 και 95 ίππων αντίστοιχα.


Πολλές φορές έχουμε εκθειάσει την οδηγική συμπεριφορά του Fiesta, την οικονομία του Yaris, την άνεση του C3, την ποιότητα του 208, το VFM του i20 κτλ..Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι σκληρός και οι κατασκευαστές θέλουν να ξεχωρίζουν με τον χαρακτήρα τους. Από την άλλη υπάρχουν κάποια μοντέλα που διαθέτουν έναν all around χαρακτήρα, ώστε να κερδίσουν το ευρύ κοινό. Δύο τέτοια παραδείγματα είναι το Corsa, αλλά και η Fabia, η οποία βρίσκεται στην δύση αυτής της γενιάς (σ.σ. η νέα γενιά θα είναι πιο σύγχρονη στο πνεύμα της εποχής). Τα φέρνουμε αντιμέτωπα σε δύο τούρμπο βενζινοκίνητες εκδόσεις με παραπλήσια τιμή, συγκεκριμένα στα 15.300 ευρώ το Corsa στη μεσαία έκδοση εξοπλισμού, στα 15.900 ευρώ η Fabia στην πλούσια Style.

Σχεδίαση: Πιο μοντέρνο και νεανικό το Corsa
Το Corsa ως πιο νέα πρόταση έχει περισσότερα σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία και περισσότερη φαντασία στο ντιζάιν του. Διαθέτει νεανική εικόνα και σαφώς περισσότερο δυναμισμό, όπως εκφράζεται από τις μεγαλύτερες διαστάσεις (4,06 μ., 1,76 μ. πλάτος), το χαμηλότερο ύψος, καθώς επίσης τα «νεύρα» στο καπό και την κλίση του παρμπρίζ. Από την άλλη, έχουμε την Skoda Fabia (3.997 χλστ.), οποία φέρει κάποια στοιχεία που αρέσουν όπως η μάσκα με τις κάθετες γρίλιες και τα φώτα που εφάπτονται σε αυτή, ωστόσο στο σύνολό της αν και αποδεκτή δείχνει άτολμη και ουδέτερη.

Εσωτερικό-Χώροι: Καλύτερος ο διάκοσμος του Corsa, πιο ευρύχωρη και πρακτική η Fabia
Το ίδια που ισχύουν για την εξωτερική εμφάνιση θα μπορούσαμε να πούμε πως ισχύουν και για το διάκοσμο της καμπίνας. Η πιο επίκαιρη σχεδίαση στο εσωτερικό του Opel Corsa ακολουθεί οριζόντια λογική, στην οποία δεσπόζει η 7άρα οθόνη (προαιρετικά έως 10ιντσών) που ενσωματώνεται στο ταμπλό, με την ποιότητα και την εργονομία να βρίσκονται σε καλά επίπεδα. Το εσωτερικό της Skoda Fabia σε κερδίζει με τη στιβαρότητα και την πρακτικότητά του. Η τελευταία είναι σε υψηλό επίπεδο μιας και υπάρχουν πολλές θήκες για μικροαντικείμενα σε σημεία με εύκολη πρόσβαση, ενώ η εργονομία και η εξοικείωση είναι απροβλημάτιστες ακόμη και για πρωτάρη οδηγό. 
Στο πεδίο των χώρων νικητής, τέλος, θα αναδειχθεί η Fabia, καθώς διαθέτει πιο φαρδύ πίσω κάθισμα, περισσότερο αέρα σε γόνατα και κεφάλι, καθώς επίσης και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, άρα θα κερδίζει το ευρύ κοινό που εκτός από το design κοιτάει και την πρακτικότητα.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto