Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Μπορεί το ID. Buzz να αναστήσει την κατηγορία των πολυμορφικών;
Τι κάνει ο «κάφρος» γείτονας με το αυτοκίνητό του και σε εκνευρίζει;
Σχεδίαση, υλικά, εξοπλισμός: Ποια παλιώνουν σαν κρασί & ποια σα γάλα;
Φώτα που τυφλώνουν: Φταίνε τα LED, τα ψηλά SUV ή η αδιαφορία;
Ποιο αμάξι θα αγόραζες αν ήξερες πως θα το κρατούσες 20 χρόνια;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Εσένα πως σου φαίνονται τα νέα Citroen;
Διαβάστηκε από 8747 αναγνώστες

Και τι θα έλεγες αν ζούσες όταν η DS λανσαρίστηκε; Και τι θα έλεγες αν ζούσες όταν η DS λανσαρίστηκε;

Αυτό είναι το νέο C5 X & σίγουρα σου τράβηξε την προσοχή!

Είναι εύκολο να δεις την σχεδιαστική ή/και τεχνολογική καινοτομία σε ένα αυτοκίνητο κλασικό. Ποιός μπορεί να αρνηθεί σήμερα την ανωτερότητα μιας Citroen DS σε σχέση με οτιδήποτε άλλο πατούσε σε 4 ρόδες το 1955. Τι θα έλεγες όμως αν την έβλεπες τότε; Μήπως η στάση σου απέναντι στα μοντέλα της Citroen σήμερα είναι ίδια;

Η Citroen αποφάσισε να κόψει κάθε δεσμό με το παρελθόν που την ήθελε «ήπια» σχεδιαστικά, όπως έκανε με τα μοντέλα της εποχής της ZX και της Xsara, ή που την έκανε (για λίγο) να «γερμανοδείχνει» με μοντέλα όπως τα τελευταία χάτσμπακ C4 πριν την πρόσφατη γενιά.

Οι Γάλλοι έχουν παράδοση στη διαφορετικότητα και αυτή περιμένουν όλοι από τη μάρκα. Και η Citroen έχει επιστρέψει, ήδη από το C4 Cactus, και σήμερα με ολόκληρη τη γκάμα της, από το C3 μέχρι το νέο C4 C-Cross και τώρα το C5 X.

Και όμως, υπάρχει μερίδα της αγοράς που στη θέα ενός C4 C-Cross, ή ακόμη περισσότερο ενός C5 X θα πει «τιναυτόρε». Ειδικά όταν το C5 X κυκλοφορήσει στους δρόμους και φανεί στην πράξη η μοναδική διαφορετικότητά του.

Η Citroen το έκανε αυτό όταν λανσάρισε τη γκάμα της θυγατρικής DS. Ναι, οι πωλήσεις ήταν χαμηλά συγκριτικά με τον άμεσο γερμανικό ανταγωνισμό και πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γερμανικού premium, ίσως να είπαν «τιναυτόρε» όταν πρωτοείδαν τα μοντέλα της DS.

Όμως μια ματιά στην γκάμα της Citroen, αυτή που έχει γράψει ιστορία, όχι τη σημερινή, και παρά τις παραδοχές όλων για την αξία της σήμερα, αρκεί για να καταλάβει κανείς πως δεν ήταν λίγοι τότε εκείνοι που είπαν «τιναυτόρε» όταν έβλεπαν το ένα μοντέλο να λανσάρεται μετά το άλλο, από το 1955 μέχρι και το 1995, από την DS και το Ami (του 1960), το 2CV και την GS, την CX και τη Visa.

Τι θα έλεγες σήμερα σε αυτούς τους επικριτές της διαφορετικότητας της Citroen τα χρόνια εκείνα; Και τι θα έλεγες σήμερα στον εαυτό σου αν τον τσάκωνες να λέει «τιναυτόρε» όταν δεις το νέο C5 X να περνάει μπροστά σου; Μήπως να αλλάξεις οπτική; Γούστα; Ή απλά να θυμάσαι σε 20-30 χρόνια, να πεις πως «ποτέ δε σου άρεσε». Τι λες;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...