Το νέο σασί θα αποτελείται από ανθρακόνημα και αλουμινένια μέρη.

Ο Michael Dick δήλωσε επίσης σε γερμανικό τύπο, ότι θα έχει περισσότερη ακαμψία από τη Ferrari 458 Italia, ακόμα και από την Lamborghini Aventador.

Audi R8 με σασί από carbon

7.746 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2011)

Οι μηχανικοί της Audi παρατηρούν το συνολικό βάρος του R8 να αυξάνεται, με αποτέλεσμα να καταφύγουν στην κατασκευή του σασί από carbon, που θα μειώσει αισθητά το βάρος του.

Με τον καιρό, τα περισσότερα αυτοκίνητα αυξάνουν το βάρος τους, λόγω των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών που προστίθενται πάνω στον εξοπλισμό του κάθε μοντέλου. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνουν την ιπποδύναμη για να υπερνικήσουν το βάρος που έχει προστεθεί.

Οι μηχανικοί όμως της Audi έστρεψαν την προσοχή τους όμως, στο πως θα μειωθεί το συνολικό βάρος του νέου R8. Έτσι, το νέο μοντέλο R8 θα παρουσιαστεί το 2014 με ανθρακονημάτινο σασί, ενώ θα αποτελείται από αλουμινένια μέρη μειώνοντας έτσι το βάρος του supercar κατά 100 κιλά από τη σημερινή γενιά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλή μηχανικό της γερμανικής φίρμας, Michael Dick, το R8 θα είναι ελαφρύτερο από το τωρινό μοντέλο και θα έχει μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία που θα φτάνει το 30%, ενώ θα αγγίζει τα 40.000 Nm ανά βαθμός παραμόρφωσης. Ο Michael Dick δήλωσε επίσης σε γερμανικό τύπο, ότι θα έχει περισσότερη ακαμψία από τη Ferrari 458 Italia, ακόμα και από την Lamborghini Aventador.

Mercedes
test center