Το νέο BMW i5 έχει 11.000 παραγγελίες, ενώ το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά, ξεκίνησε μόλις τον Νοέμβριο.

Το νέο i5, παρόλο που φαίνεται ότι είναι έτοιμο, δεν θα λανσαριστεί πριν πειστούν οι υπεύθυνοι της BMW για την εμπορική του επιτυχία (εικονίζονται σχέδια του νέου i5).

11.000 παραγγελίες για το BMW i3

3.877 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/2/2014

Από τον Νοέμβριο που λανσαρίστηκε το νέο i3, η βαυαρική εταιρεία έχει δεχθεί 11.000 παραγγελίες, ενώ οι προ-παραγγελίες για το καινούργιο i8 έχουν «καλύψει» την παραγωγή ενός έτους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η BMW λαμβάνει πολύ αισιόδοξα εμπορικά μηνύματα από την «οικογένεια i», καθώς ήδη για το i3 έχουν γίνει 11.000 παραγγελίες, ενώ δεν έχει ούτε τρεις μήνες που λανσαρίστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά. Σημειωτέον ότι το εν λόγω ηλεκτρικό μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου -Αμερική και Κίνα- από την άνοιξη. Επιπρόσθετα, οι πηγές αναφέρουν ότι το i3 έχει παραγγελθεί κυρίως από μεγάλες εταιρείες, που θέλουν να εξοικονομήσουν τα κόστη χρήσης των στελεχών τους.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες της BMW είχαν προ ημερών δηλώσει πως το νέο i8 έχει ήδη προ-παραγγελθεί σε τέτοιο βαθμό, που η προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή του έχει καλυφθεί και υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί η παραγωγή του, όταν φυσικά ξεκινήσει.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Harald Krueger, επικεφαλής παραγωγής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της BMW, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η βαυαρική εταιρεία δεν θα βιαστεί να λανσάρει νέα «i» μοντέλα και αυτό θα γίνει, μόνο όταν πειστούν οι υπεύθυνοι πως θα υπάρξει η απαιτούμενη ζήτηση. Επομένως, το νέο i5, παρόλο που φαίνεται ότι είναι έτοιμο, θα καθυστερήσει να λανσαριστεί έως ότου «εξασφαλιστεί» η εμπορική του επιτυχία.

Tags: BMW, BMW i3