H επετειακή φωτογραφία.

25 χρόνια A4!

2.841 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2019)

Η Audi γιορτάζει μια μεγάλη επέτειο. Πριν από 25 χρόνια, το πρώτο Audi A4 βγήκε από την γραμμή συναρμολόγησης στο Ingolstadt.

Από τότε, η μάρκα έχει πουλήσει περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια Α4 ενώ 1/4 του αιώνα μετά τη γέννησή του, η ζήτηση είναι αμείωτη για το Audi A4 στην πέμπτη γενιά του. Με 344.586 πωλήσεις αυτοκινήτων το 2018, το μοντέλο αυτό είναι το πιο δημοφιλές Αudi στον κόσμο.

Το A4 έθεσε νέα στάνταρ όταν μπήκε σε παραγωγή το 1994 ως διάδοχος του Audi 80. Με την κομψότητα και την άνεση που προσέφερε εντυπωσίασε γρήγορα τους πελάτες σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο έγινε best-seller κατά το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής του το 1995, όταν περισσότερα από 272.052 αυτοκίνητα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής.
 
«Για 25 χρόνια, το Audi A4 αντιπροσωπεύει την μάρκα όπως κανένα άλλο μοντέλο. Η ακούραστη δέσμευση και το πάθος των υπαλλήλων μας για το σήμα μας ήταν και συνεχίζουν να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την εντυπωσιακή ιστορία του A4» δήλωσε ο Albert Mayer, διευθυντής εργοστασίων της Audi στο Ingolstadt.

Ο Peter Mosch, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργασίας, δήλωσε: «Το Α4 αποτελεί σύμβολο της επιτυχίας της Audi. Οι συνάδελφοί μας το κατέστησαν αυτό δυνατό τα τελευταία 25 χρόνια με πολλή αφοσίωση και δέσμευση. Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι και θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους.»

Με την συνολική παραγωγή έως σήμερα να ξεπερνά τα 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, το A4 είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο Audi όλων των εποχών. Από την κυκλοφορία της τέταρτης γενιάς το 2007, τα δύο βασικά εργοστάσια στη Γερμανία - Ingolstadt και Neckarsulm - μοιράστηκαν την παραγωγή του A4. Η Audi κατασκευάζει το μοντέλο και στην Ασία για τις τοπικές αγορές εκεί: στο Changchun της Κίνας και στο Aurangabad της Ινδίας.
 

Toyota
test center