Το 1979 έγινε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της.

40 χρόνια Mercedes G-Class

2.802 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2019)

Ένα από τα πιο γνωστά και σκληροτράχηλα SUV γιορτάζει φέτος 40 χρόνια ζωής. Διαβάστε την «ιστορία» του.

Το 2019 συμπληρώνονται 40 χρόνια από το ντεμπούτο της πρώτης Mercedes-Benz G-Class και η μάρκα με ανακοίνωση της έκανε ένα flashback στην ιστορία που έχει πίσω του το  σκληροτράχηλο αλλά και παράλληλα premium SUV.

Αρχικά, το G Wagon ή Gelandewagen, σχεδιάστηκε σαν ένα στρατιωτικό όχημα, ωστόσο, η Mercedes-Benz και η αυστριακή εταιρεία Steyr-Daimler-Puch άρχισαν συζητήσεις για να κατασκευάσουν μια «πολιτική» έκδοση του SUV ήδη από το 1969. Το 1971, οι δύο εταιρείες μπήκαν στην τελική ευθεία επισημοποίησης της συνεργασίας τους και το 1972 συμφώνησαν να κατασκευάσουν μαζί ένα SUV με "ικανότητες τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου", σύμφωνα τουλάχιστον με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε όταν το όχημα έκανε το ντεμπούτο του το 1979.
 
Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν το πρώτο ξύλινο πρωτότυπο της G-Class παραγωγής το 1973 και ένα χρόνο αργότερα προέκυψε το  πρώτο πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο. Μέχρι το 1975, οι σχεδιαστές είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την εμφάνιση του SUV, με απώτερο στόχο τους να είναι να δημιουργηθεί ένα μοντέλα με μεγάλες και λείες επιφάνειες σε συνδυασμό με μεγάλο ύψος και μικρό πλάτος.

Το 1979 έγινε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο και σύντομα η G-Class κέρδισε καλή φήμη για την απόδοση της εκτός δρόμου και την πολυτέλεια που προσέφερε. Το πρώτο μοντέλο προσφερόταν προαιρετικά με τετρακίνηση και οι αγοραστές μπορούσαν να επιλέξουν τα ο μοντέλο που επιθυμούν με μια σειρά στυλ αμαξωμάτων σε βενζίνη ή diesel. Το SUV παρέμεινε σε παραγωγή στην Αυστρία από το 1979 μέχρι και το 2018, όταν και αποκαλύφθηκε η δεύτερη γενιά G-Class στην Έκθεση της Βόρειας Αμερικής στο Ντιτρόιτ.
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN