Ποιο από τα 8 SUV έκανε την ευχάριστη έκπληξη και ποιο ζορίστηκε στην πίστα δοκιμών 4X4;

Υδάτινο πέρασμα: Μια παραδοσιακή off road δοκιμασία, στην οποία εμείς υποβάλαμε τα δικίνητα Crossover της δοκιμής μας.

Η ανηφόρα της εκκίνησής μας είχε κλίση 12%. Για να δυσκολέψουμε περισσότερο τα πράγματα όλα τα Crossover μετέφεραν οδηγό και 3 επιβάτες.

Ξεκίνημα σε σημείο με μειωμένη πρόσφυση, εκεί όπου δεν πατούν όλοι οι τροχοί στο έδαφος. Δύσκολη δοκιμασία ακόμη και για 4Χ4 επιλογές…

Ο Mr 4X4

8 SUV σε πίστα δοκιμών 4X4

189.662 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/12/2016

Βάλαμε 8 σύγχρονα 4Χ2 και 4Χ4 crossover στην πίστα 4Χ4 Attart Off Road Park για να δούμε σε τελική ανάλυση πόσα απίδια χωράει ο σάκος τους όταν αποχωριστούν τη ζεστή αγκαλιά της ασφάλτου…

Mercedes: A class χωρίς προκαταβολή

Ο κόσμος λατρεύει τα crossover και υπάρχει πλέον η τάση να τα προτιμά έναντι ενός συμβατικού χάτσμπακ μιας και προσφέρουν πανοραμική θέση οδήγησης και μια ξεχωριστή αίσθηση ασφάλειας. Έτσι ξεχνούν εύκολα το παραπάνω κόστος και επενδύουν σε οχήματα ελεύθερου χρόνου, άσχετα αν ίσως οι φορές, που θα κινηθούν εκτός δρόμου είναι μετρημένες στα δάκτυλα. Αντε κανένα σαμαράκι στην πόλη να ανεβούν ή να πατήσουν χωματόδρομο για να φτάσουν σε μια απομακρυσμένη σχετικά παραλία. Ωστόσο παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα: Ποια είναι τα πραγματικά όρια αυτών των αυτοκινήτων; Για να τα ανακαλύψουμε πήραμε τις δημοφιλέστερες εκδόσεις (4X2 ή 4Χ4) 7+1 σύγχρονων crossover και τα υποβάλλαμε σε μια σειρά από δοκιμασίες.

Οι 3 δοκιμασίες στην πίστα 4X4

Ξεκίνημα σε ανηφόρα με φορτίο

Σε αυτή τη δοκιμασία εξετάζουμε το πόσο εύκολα εκκινούν σε μια ανηφόρα με μεγάλη κλίση (στην περίπτωσή μας 12%) χωρίς φυσικά να γίνει χρήση από τον οδηγό η… παραδοσιακή λύση του χειρόφρενου. Για να τα δυσκολέψουμε ακόμη περισσότερο, προσθέσαμε και το βάρος 4 επιβατών. Η δοκιμασία αυτή μας δείχνει την αντοχή του συμπλέκτη και του δίσκου του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η αποτελεσματικότητα τυχόν Συστήματος Hill Assist που υπάρχει στο αυτοκίνητο.
 

Ξεκόλλημα σε ανώμαλο έδαφος με μειωμένη πρόσφυση
Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία, η οποία μας έδειξε την αποτελεσματικότητα των διαφόρων Συστημάτων πρόσφυσης των σύγχρονων Crossover, που θα τους επιτρέψουν να βγουν από μια δύσκολη κατάσταση με σαθρό έδαφος σε κάποια εκτός δρόμου διαδρομή.

Πέρασμα υδάτινου κωλύματος
Η τρίτη δοκιμασία που έπρεπε να περάσουν τα Crossover της δοκιμής μας, ήταν αυτή του υδάτινου κωλύματος. Χρησιμοποιήσαμε για τη μέτρησή μας, έναν λάκκο με νερό βάθους 35 εκατοστών.

Ο Mr 4X4
O Στέφανος Αττάρτ είναι πολυπρωταθλητής αγώνων και ο γκουρού του 4Χ4 στην Ελλάδα. Η γνώμη του έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος και τον συμβουλεύονται για την εξέλιξη των 4Χ4 μοντέλων τους ακόμη και άνθρωποι των αντιπροσωπειών. Δε θα μπορούσαμε να βρούμε καταλληλότερο άτομο για να μας πει τη δική του άποψη και μάλιστα οδηγώντας τα crossover στην πίστα 4X4 Attart Off Road Park που έχει δημιουργήσει. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 11 σχόλια