Η γενιά της S-Class του 1980 ήταν το πρώτο όχημα παραγωγής με αερόσακους

Χρειάστηκαν 13 χρόνια εξέλιξης μέχρι η Mercedes να τους τοποθετήσει στα μοντέλα της, όμως έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους

Mercedes-Benz: 30 χρόνια αερόσακοι!

(27/9/2010)

Η πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας, γερμανική εταιρεία γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια τοποθέτησης εμπρόσθιων αερόσακων στα αυτοκίνητα της, ενώ την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν επίσης η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που τους τοποθέτησε σε μοντέλα παραγωγής!

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με αερόσακους ασφαλείας ήταν Mercedes και βγήκε στο δρόμο 30 χρόνια πριν! Πρόκειται για τη σειρά S-Class (W 126) του 1980, που εκτός από ένα κορυφαίο αυτοκίνητο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτέλεσε και σταθμό στον τομέα στης ασφάλειας. Η συγκεκριμένη γενιά S-Class άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου» στο θέμα της παθητικής ασφάλειας (έφερε και προεντατήρες στις ζώνες ασφαλείας), με αποτέλεσμα σήμερα να μπορούμε να μετράμε έως και 9 αερόσακους σε αυτοκίνητα πόλης! Η εξέλιξη της εν λόγω τεχνολογίας χρειάστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, περί τα 13 χρόνια, ενώ από το 1992 οι αερόσακοι ασφαλείας έχουν γίνει στοιχείο του βασικού εξοπλισμού σε όλα τα αυτοκίνητα με σήμα το αστέρι. Τέλος, σύμφωνα με τον οργανισμό ασφαλείας NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), έως σήμερα και μόνο στην Αμερική η χρήση αερόσακου στα αυτοκίνητα έχει σώσει τη ζωή σε περισσότερους από 28.000 ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα.

peugeot
skoda