Το ψηφιακό αυτό σχέδιο δίνει μια καλή γεύση για το πως θα μοιάζει η νέας γενιάς GLA.

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα Mercedes GLA

55.868 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2019)

Μένουν μόνο λίγες εβδομάδες μέχρι να δούμε επίσημα τη νέα Mercedes GLA, όμως, εμείς έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για τις διαστάσεις και τους κινητήρες της, όπως επίσης και κατ΄αποκλειστικότητα την ψηφιακή εικόνα που αποκαλύπτει το πως θα μοιάζει το μικρομεσαίο Crossover.

Mέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κάνει ντεμπούτο η ολοκαίνουρια GLA με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως η Mercedes βάζει τις τελευταίες πινελιές πριν ακολουθήσει η διαδικτυακή παρουσίαση του premium crossover.

H νέα GLA θα βασιστεί πάνω στην MFA2 πλατφόρμα της γερμανικής φίρμας που χρησιμοποιείται και σε άλλα compact μοντέλα της γκάμας όπως η A-Class, η CLA και η GLB. Aν και το συνολικό μήκος του μοντέλου στη νέα του γενιά θα μειωθεί κατά 20 χιλιοστά, η Mercedes μπόρεσε την ίδια στιγμή να μεγαλώσει το μεταξόνιό του κατά 30 χιλιοστά, κάτι που θα προσφέρει στους επιβάτες, κυρίως στο πίσω μέρος, μεγαλύτερη ευρυχωρία. Ακόμα, σημαντικό είναι να σημειωθεί πως και το ύψος της νέας GLA θα αυξηθεί κατά 10 ολόκληρα εκατοστά, πράγμα που θα κάνει την GLA να μοιάζει περισσότερο με crossover παρά με ένα «υπερυψωμένο» hatchback.

Mέσα στην καμπίνα το σκηνικό θα είναι γνώριμο, αφού η GLA θα υιοθετήσει πολλά στοιχεία από τις νέες A-Class και GLB. To υπερσύγχρονο MBUX σύστημα infotainment θα δίνει το παρών ενώ, όπως και η GLB, η νέα GLA θα εξοπλιστεί με συρόμενα πίσω καθίσματα.

H νέα Mercedes GLA θα «παίρνει ζωή», τουλάχιστον αρχικά, από τέσσερα μοτέρ (δύο στην βενζίνη και δύο στο diesel). Στην βενζίνη η πρώτη επιλογή αφορά τον 1,33 λίτρων κινητήρα ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με ισχύ έως και 228 ίππους. Στο diesel, ο 1.500άρης κινητήρας θα δίνει το παρών με ισχύ 116 ίππων ενώ στα 2.000 κυβικά θα υπάρχουν δύο επιλογές στα 150 και στα 190 άλογα. Μέσα στο 2020 θα προσφερθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση με ισχύ πάνω από 200 άλογα, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους θα κάνουν ντεμπούτο και οι AMG 35 και AMG 45 εκδόσεις υψηλών επιδόσεων έχοντας στο μηχανοστάσιο τον πιο ισχυρό 4κύλινδρο κινητήρα στα 2,0 λίτρα στον κόσμο.

Toyota
test center