Η Alpine θέλει πριν την αλλαγή της δεκαετίας να παρουσιάσει το πρώτο της SUV και κατά τα φαινόμενα θα «δανειστεί» από την Mercedes-Benz GLA το πάτωμα και τα μηχανικά της μέρη.

Alpine & Mercedes GLA

3.497 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/12/2016

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Alpine θέλει το δικό της SUV και για να τα καταφέρει φαίνεται πως θα «δανειστεί» από την Mercedes-Benz GLA το πάτωμα και τα μηχανικά της μέρη. Δεν θα είναι η πρώτη συνεργασία των δύο ομίλων, μα θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα…

Mercedes: A class χωρίς προκαταβολή

Μπορεί στην αναγεννημένη Alpine να είναι απασχολημένοι με το επικείμενο λανσάρισμα του νέου τους sports car, αλλά νέες πληροφορίες θέλουν τη φίρμα της Renault να ασχολείται και με τη δημιουργία του πρώτου της SUV.
 
Μπορεί το εν λόγω μοντέλο ακόμα να αργεί, καθώς δεν αναμένεται πριν την αλλαγή της δεκαετίας, αλλά ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει. Αντί, λοιπόν, να απευθυνθεί στη σύμμαχο Nissan που είναι εξπέρ στο θέμα, η Alpine φέρεται να συζητά με την Mercedes-Benz για την εξέλιξη του crossover της.
 
Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι δύο όμιλοι θα συνεργαστούν, καθώς η Renault Nissan Alliance είχε απευθυνθεί στη Daimler για να φτιάξει η Infiniti το δικό της crossover, το QX30. Ξανά, λοιπόν, φαίνεται πως η πλατφόρμα της Mercedes-Benz GLA θα οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο, αυτό της Alpine.  
Οι Γάλλοι φυσικά, μιας και σέβονται τον εαυτό τους, δε θα φτιάξουν μια GLA με άλλα σήματα. Το κόστος θέλουν να μειώσουν και για αυτό δανείζονται, όπως όλοι, έτοιμα μέρη από άλλες εταιρείες. Αναμένεται, λοιπόν, με δική του εμφάνιση και διαφορετική καμπίνα, ενώ «δάνειο» θα είναι και κάποιοι από τους κινητήρες της Mercedes. Αν ισχύουν τα παραπάνω, λογικά θα υπάρξει και κορυφαία έκδοση με τον 2λιτρο κινητήρα της AMG. Το ίδιο λογικά το SUV της Alpine θα προσφέρεται σε FWD & AWD εκδοχές.