3 φωτογραφίες »

Το R8 V10 Limited Edition μεταξύ άλλων θα λάβει αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης.

«Αντίο» στο βασικό Audi R8 με ειδική έκδοση

2.554 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2020)

Μέσω μίας ειδικής και περιορισμένης έκδοσης αποφάσισε να πει αντίο στο βασικό R8 η Audi, το οποίο θα απουσιάσει από τη γκάμα της μάρκας σε κάποιες από τις παγκόσμιες αγορές που προσφέρεται μέχρι και σήμερα.


Μία από αυτές είναι των ΗΠΑ, όπου η γερμανική μάρκα αποφάσισε να εισαγάγει το Audi R8 V10 Limited Edition, αποτελώντας το «κύκνειο άσμα» του βασικού R8. Η εν λόγω έκδοση θα περιοριστεί σε μόλις 30 μονάδες και θα διαθέτει αισθητικές αλλαγές αλλά και τεχνολογίες που αρχικά εισήχθησαν στην πιο ισχυρή έκδοση του supercar της Audi.
 
Το R8 V10 Limited Edition μεταξύ άλλων θα λάβει αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, αλλά και ένα στάνταρ σπορ σύστημα εξάτμισης για ακόμα μεγαλύτερη ηχητική απόλαυση του οδηγού. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, το V10 μοτέρ δε θα είναι ρυθμισμένο για να προσφέρει τις κορυφαίες επιδόσεις του, ωστόσο τα 570 άλογα και τα 550 Nm ροπής μόνο λίγα δεν τα λες.
 
Αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση η Audi έχει εξοπλίσει το R8 Limited Edition με τροχούς 20 ιντσών, ένα νέο εξωτερικό κιτ από ίνες άνθρακα που μειώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος και αλουμινένια καπάκια καθρεπτών. Τα χρώματα θα είναι επίσης αποκλειστικά και θα αποτελούνται από τρεις συνδυασμούς. Από τα 30 μοντέλα τα 15 θα έχουν μπλε εξωτερικό και ασημί εσωτερικό, πέντε θα έρθουν με ασημί εξωτερικό και μαύρο εσωτερικό με κόκκινες ραφές και άλλα τόσα (5) με πράσινο εξωτερικό και μαύρο εσωτερικό με γκρι ραφές. Οι πέντε μονάδες που απομένουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός 30 θα αφορούν το R8 Spyder με όλα τα μοντέλα να προσφέρονται στον πρώτο συνδυασμό.
 
Το R8 V10 quattro Limited Edition θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι με κόστος από 186.000 δολάρια (162.957 ευρώ περίπου) για το Coupe και 195.900 δολάρια (περίπου 171.631 ευρώ) για το Spyder.  

Mercedes
test center