Στην εικόνα βλέπετε το το concept LF-Ch.

Απέναντι στο Tesla Model 3 το νέο Lexus CT

3.624 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2018)

Πάνω στην κατασκευή του νέου CT εργάζονται πυρετωδώς οι άνθρωποι της Lexus σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες από το εξωτερικό.

Το τρέχον CT της Lexus μετράει πλέον επτά χρόνια ζωής και όπως φαίνεται ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για αυτό, ώστε να δώσει τη θέση του στο επόμενο μοντέλο, πάνω στο οποίο εργάζονται οι άνθρωποι της εταιρείας.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού το νέας γενιάς μοντέλο που θα κάνει την εμφάνισή του το 2020, θα προσφερθεί τόσο ως υβριδικό (όπως το τρέχον μοντέλο) όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό κάτι το οποίο θα το βάλει απέναντι από το Tesla Model 3 στις αγορές που θα συμπίπτουν και τα δύο αυτοκίνητα.
Η Lexus αποκάλυψε για πρώτη φορά το CT το 2009 ως το concept LF-Ch (που απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα), με το μοντέλο παραγωγής να φτάνει το 2011, ενώ τα ανανεωμένα μοντέλα ακολούθησαν το 2014 και το 2017. Το νέο Lexus CT θα βασιστεί στην πλατφόρμα TNGA , πάνω στην οποία βασίστηκε και το νέο Toyota Auris, το οποίο με τη σειρά του προσφέρεται ως υβριδικό.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της φίρμας για την Ευρώπη Pascal Ruch  δήλωσε πως το νέο CT δεν θα «πέσει» πάνω στο UX στη γκάμα της Lexus, καθώς τόνισε πως: «Είναι χρήσιμο να προσελκύεις νέους πελάτες στη φίρμα. Οι άνθρωποι αγοράζουν το CT για αποδοτικότητα, με το UX, ψάχνουμε για έναν διαφορετικό πελάτη».

Toyota
test center