Την επίσημη αποκάλυψη του DS 7 Crossback E-Tense πραγματοποίησε η μάρκα.

To DS 7 Crossback, υπόσχεται πως μπορεί να διανύσει μόνο με ηλεκτρική ενέργεια 50 χιλιόμετρα.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων.

Αποκαλύφθηκε το DS 7 Crossback E-Tense

10.025 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2018)

Την επίσημη αποκάλυψη του DS 7 Crossback E-Tense πραγματοποίησε η μάρκα παρουσιάζοντας την plug-in υβριδική έκδοση του premium SUV.

Η plug-in υβριδική έκδοση του DS 7 Crossback, υπόσχεται πως μπορεί να διανύσει μόνο με ηλεκτρική ενέργεια 50 χιλιόμετρα, ενώ είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6.5 δευτερόλεπτα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο συνδυασμό ενός τετρακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων με ισχύ 200 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 110 ίππων, με τον κάθε ένα να κινεί και από ένα άξονα. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει συνολική ισχύ 300 ίππων και 450 Nm ροπής.
 
Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων, ενώ σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα όταν όλοι οι κινητήρες βρίσκονται σε λειτουργία ανέρχεται περίπου στα 200 χλμ./ώρα, ενώ αν το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια τότε μειώνεται στα 135 χλμ./ώρα.

Οι κινητήρες αντλούν την ενέργειά τους από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2kWh, η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί σε δύο ώρες μέσω φορτιστή 32A/6,6 kW ή οκτώ ώρες χρησιμοποιώντας ένα κανονικό βύσμα τριών ακίδων.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το DS 7 Crossback E-Tense διαθέτει τέσσερα οδηγικά modes (Zero Emission, Sport, Hybrid και 4WD) ενώ μέσω του συστήματος E-Save εξοικονομεί ενέργεια ώστε να μπορεί να διανύσει επιπλέον 10 με 20 χιλιόμετρα.

OPEL NEA MONTELA
test center