Αποκλειστικό: Οδηγούμε τη Ford Mustang Bullitt

16.782 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2018)

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας Bullitt που έκανε γνωστή την Mustang παγκοσμίως, η Ford λανσάρει την ομώνυμη νέα εκδοχή της. Την οδηγούμε και μπαίνουμε στο πετσί του ρόλου της.

Η ταινία Bullitt είναι μια από τις διασημότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Στην βραβευμένη με Οσκαρ αυτή ταινία του 1968 (σ.σ. με βαθμολογία στο IMDB 7,5/10) o Στηβ ΜακΚουίν στον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν ένας αστυνομικός που είχε αναλάβει την προστασία ενός σημαντικού μάρτυρα σε δίκη ενάντια στην Μαφία. Ο μάρτυρας σκοτώθηκε σε συμπλοκή με τους Μαφιόζους και ο Φρανκ Μπούλιτ ήρθε αντιμέτωπος με την σκληρή αλήθεια της διαφθοράς. Εκτός από τον επιβλητικό χαρακτήρα του ίδιου, τις εντυπώσεις τότε έκλεψε η συμπρωταγωνίστριά του η οποία μέσα από τις σκληρές σκηνές… καταδίωξης, έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αυτή μάλιστα η 11λεπτη σκηνή με τα αυτοκίνητα να κινούνται σε κάποιες περιπτώσεις με 180 χλμ./ώρα, θεωρείται ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, επική.

Και μπορεί από τότε η Mustang να έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα σε ταινίες και να έχουν προκύψει και πολλές ειδικές εκδόσεις της μετά από αυτές, η Bullitt όμως έχει ιδιαίτερη θέση στο πάνθεον της εταιρείας και του κινηματογράφου. Για την ιστορία, από τα τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία (2 Dodge Charger 440 Magnum και 2 Μustang 390 GT Fastback), αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνον η μία και μοναδική Mustang την οποία και κατέχει ένας υπάλληλος της εταιρείας παραγωγής, που την αγόρασε μετά το πέρας των γυρισμάτων της ταινίας. Ο Στηβ ΜακΚουίν προσπάθησε να την αγοράσει αλλά εκείνος αρνήθηκε και έκτοτε δεν εμφανίσθηκε και δεν οδηγήθηκε ποτέ μέχρι να την χρησιμοποιήσει η Ford για το προμοτάρισμα της νέας Bullitt 2018. Της εικονιζόμενης που οδηγούμε κατ` αποκλειστικότητα...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ELASTIKA 2024
moto