Σε συνέχεια της παρουσίασης της νέας Vantage, η Aston Martin Racing μας συστήνει με την καινούργια αγωνιστική Vantage GTE, που πληροί τις προδιαγραφές του πρωταθλήματος FIA World Endurance Championship.

Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε όπως λέει και το όνομά του, για να διαγωνιστεί στην κατηγορία GTE. Η Aston Martin Racing έχει ήδη κάνει πάνω από 13.000 χλμ. για την εξέλιξη του οχήματος.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως το αυτοκίνητο διαθέτει τον V8 κινητήρα προέλευσης Mercedes-AMG, δίχως να ανακοινώνει την απόδοσή του. Ωστόσο, αναφέρει πως «εργοστασιακοί οδηγοί δούλεψαν σκληρά ώστε να βελτιώσουν την συμπεριφορά και την απόδοση».

Η αγωνιστική Aston Martin Vantage GTE εξελίχθηκε παράλληλα με την έκδοση δρόμου.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ακόμα ελαφριά παράθυρα, αεροδυναμικούς καθρέπτες και αγωνιστικούς τροχούς, ενώ πίσω ξεχωρίζουν η μεγάλη αεροτομή και ο τεράστιος διαχύτης.

Το νέο αγωνιστικό «όπλο» θα οδηγούν μεταξύ άλλων οι Darren Turner, Jonny Adam, Nicki Thiim, Marco Sοrensen και Alex Lynn.

Aston Martin Vantage GTE

3.232 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2017)

Η Aston Martin Racing μας συστήνει με τη νέα Vantage GTE, το νέο αγωνιστικό όχημα της ομώνυμης κατηγορίας, που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα αντοχής FIA World Endurance Championship. Δεν ξέρουμε αν θα κερδίσει με τις επιδόσεις του, αλλά από εμφάνιση σίγουρα σκίζει…

Σε συνέχεια της παρουσίασης της νέας Vantage, η Aston Martin Racing μας συστήνει με την καινούργια αγωνιστική Vantage GTE, η οποία εξελίχθηκε παράλληλα με την έκδοση δρόμου. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό μοντέλο που πληροί τις προδιαγραφές του πρωταθλήματος FIA World Endurance Championship.
 
Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε όπως λέει και το όνομά του, για να διαγωνιστεί στην κατηγορία GTE. Η Aston Martin Racing έχει ήδη κάνει πάνω από 13.000 χλμ. για την εξέλιξη του οχήματος, ενώ συμμετείχε και σε έναν αγώνα 30 ωρών στην ισπανική πίστα της Ναβάρρα.
   
Η Aston Martin δεν αποκαλύπτει προς τα παρόν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Vantage GTE. Από αυτά που βλέπουμε, σημειώνουμε ένα εμπρόσθιο splitter, το αεριζόμενο καπό, αλλά και το πλευρικό σύστημα εξάτμισης. Το αυτοκίνητο διαθέτει ακόμα ελαφριά παράθυρα, αεροδυναμικούς καθρέπτες και αγωνιστικούς τροχούς, ενώ πίσω ξεχωρίζουν η μεγάλη αεροτομή και ο τεράστιος διαχύτης.
 
Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως το αυτοκίνητο διαθέτει τον V8 κινητήρα προέλευσης Mercedes-AMG, δίχως να ανακοινώνει την απόδοσή του. Ωστόσο, η Aston Martin Racing αναφέρει πως «εργοστασιακοί οδηγοί δούλεψαν σκληρά ώστε να βελτιώσουν την συμπεριφορά και την απόδοση».
 
Κατά τα λοιπά, η Vantage GTE εξοπλίζεται με ανάρτηση της Οhlins και φρένα της Alcon, ενώ τα αγωνιστικά ελαστικά είναι της Michelin. Το νέο αγωνιστικό «όπλο» θα οδηγούν μεταξύ άλλων οι Darren Turner, Jonny Adam, Nicki Thiim, Marco Sοrensen και Alex Lynn.

Toyota
moto