Τα τρία γερμανικά μικρομεσαία μοντέλα έχουν κοινό, τον premium χαρακτήρα, και πιπεράτες επιδόσεις.

Audi A3 Vs ΒΜW Σειρά 1 Vs Mercedes A-Class

43.975 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2018)

Και premium και μικρομεσαία και με ένα τσούρμο άλογα για δυναμικές επιδόσεις. Audi A3 1,5 TFSI, ΒΜW 118i και Mercedes A200 δίνουν τη μάχη για την επικράτηση. Ποιο είναι το καλύτερο «πακέτο»;

Τα τρία γερμανικά μικρομεσαία μοντέλα της συγκριτικής παρουσίασης έχουν ως κοινό παρανομαστή την ευγενή καταγωγή και τον premium χαρακτήρα, που συνδυάζεται με το πιπεράτο ταμπεραμέντο, το οποίο εξασφαλίζουν οι turbo κινητήρες τους και τα εξελιγμένα αυτόματα κιβώτιά τους: 150 άλογα για το Audi A3 Sportback 1,5 ΤFSI, 136 για την BMW 118i και 156 για την Mercedes A200. Ας δούμε στην πράξη τι καταφέρνουν!

Καθένα με την «αύρα» του
Σχεδιαστικά το κάθε μοντέλο έχει τη δική του ταυτότητα προβάλλοντας έναν διαφορετικό χαρακτήρα, ο οποίος έχει τονιστεί μετά από την ανανέωση που το κάθε μοντέλο έχει δεχθεί. Το μήκους 4.313 χλστ. A3 Sportback για παράδειγμα διαθέτει μια σχετικά συγκρατημένη, αλλά κομψή σχεδίαση με κύριο στοιχείο την τονισμένη τραπεζοειδή μάσκα και τα LED φώτα.  Η πεντάθυρη ΒΜW Σειρά 1 έχει το μακρύτερο αμάξωμα (4.329 χλστ.) και δεν είναι δύσκολο να την αναγνωρίσεις με το μακρύ καπό (έχει το κινητήρα τοποθετημένο κατά το διαμήκη άξονα όντας πισωκίνητη), το κοφτό πίσω μέρος, τα νέα φώτα και ειδικά τα οριζόντια πίσω, το επιθετικό ρύγχος και τα πιο έντονα «νεφρά» της μάσκας. Αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω στη Σειρά 1 μιας και είναι η… τελευταία των (πισωκίνητων) Μοϊκανών. Η επόμενη γενιά έρχεται βασισμένη σε προσθιοκίνητη πλατφόρμα, όπως συμβαίνει τώρα με τα άλλα δύο μοντέλα της σύγκρισης. Η αποκλειστικά 5θυρη Mercedes Α-Class από την άλλη έχει πιο compact μήκος (4.292 χλστ.) και χάρη στον όμορφο συνδυασμό καμπύλων επιφανειών με την μεγάλη μάσκα με το «αστέρι» διαθέτει γοητευτική εμφάνιση. Την  ίδια στιγμή οι έντονες ακμές του αμαξώματός προσδίδουν τον απαραίτητο δυναμισμό. Ίσως συνολικά να είναι και η ομορφότερη στο αντικειμενικό μάτι.

Από 30.853 μέχρι 34.504  ευρώ
Τα μοντέλα της σύγκρισης ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ σε αξία, αν μιλάμε για τις 5θυρες εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Παραδόξως η πισωκίνητη BMW 118i κόντρα στη θεωρία, που θέλει τα μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς να έχουν ακριβότερο κόστος, είναι η πιο προσιτή με την τιμή της να ξεκινάει από τα 30.853 ευρώ. Βέβαια έχει την μικρότερη ιπποδύναμη (136 άλογα) και το κιβώτιό της είναι κλασσικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής και 8 σχέσεις. Ακολουθεί το Audi A3 Sportback με 31.450 ευρώ και ημιαυτόματο κιβώτιου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Τέλος ακριβότερη και με διαφορά είναι η A-Class των 156 ίππων μιας και με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT η τιμή της σκαρφαλώνει στις 34.504 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center