Η τραπεζοειδής μάσκα της σύγχρονης σχεδιαστικής γλώσσας της Audi χαρακτηρίζει και το νέο A3 Sportback. Στο πίσω μέρος η αεροτομή προσφέρει ουσία, αλλά και εντυπώσεις.

Η αιχμηρή σχεδίαση της Mercedes-Benz A180 κερδίζει τις εντυπώσεις. Χωρίς αμφιβολία τις εντυπώσεις κλέβει η μάσκα και συνολικά το μπροστινό μέρος. Στο πίσω μέρος τα φώτα ξεχωρίζουν.

Design: Διαφορετικές προσεγγίσεις.

92.947 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2013)

Στην Audi επέλεξαν το νέο A3 Sportback να μη διαφοροποιηθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει σε βαθμό… παρεξηγήσεως, μιας και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι μιλάμε για ένα απλό facelift. Όπως και να έχει όμως την προσοχή τραβά η τραπεζοειδής μάσκα στο εμπρός μέρος, που χαρακτηρίζει πλέον την σχεδιαστική ταυτότητα της Audi. Το στοιχείο αυτό και μόνο προσδίδει δυναμισμό στο μικρομεσαίο μοντέλο της Audi και συνδυάζεται ιδανικά με τις στιβαρές και αυστηρές γραμμές του υπόλοιπου αμαξώματος. Εντυπωσιακά είναι και τα φώτα, που περιβάλλονται από LED στοιχεία ημέρας. Αν το A3 έχει διαλέξει πολιτική ήπιων σχεδιαστικών τόνων, στον αντίποδα, το μικρομεσαίο «αστέρι» της Mercedes-Benz λάμπει. Δεν πρόκειται να το μπερδέψεις με κάτι άλλο, με σήμα κατατεθέν την εντυπωσιακής μάσκα και τα επιθετικά φώτα. Η αλλαγή προσέγγισης της Mercedes για την A-Class, που έγινε κλασικό χάτσμπακ είναι απόλυτα επιτυχημένη, αφού όλοι κοιτούν το νέο μικρομεσαίο από τη Στουτγάρδη. Είναι δύσκολο να περάσεις απαρατήρητος με τη νέα Mercedes-Benz A-Class.Πίσω τα πράγματα είναι λίγο πιο υποτονικά, αλλά το προφίλ σου θυμίζει αμέσως ότι πρόκειται για το πιο αεροδυναμικό, (Cd:0,27) αμάξωμα στην κατηγορία του.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda