Δοκιμάζουμε την κορυφαία έκδοση του Audi Q2 που εφοδιάζεται με τον δίλιτρο TDI κινητήρα ισχύος 190 ίππων, quattro σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο S Tronic κιβώτιο.

Το Audi Q2 2,0 TDI, στρίβει, φρενάρει, επιταχύνει και προσφέρει αίσθηση πιο σπορ κατασκευής παρά το γεγονός ότι είναι ένα μικρό crossover.

Δοκιμή: Audi Q2 quattro με 190 PS

65.733 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2018)

To Q2 εφοδιάζεται με τον δίλιτρο TDI των 190 ίππων και με τονισμένα τα δυναμικά χαρακτηριστικά στην έκδοση S-Line, αποτελεί την κορυφαία έκδοση του μικρού crossover. Mέχρι την SQ2 έκδοχή του…

What is new
- 2λιτρο diesel με 190 ίππους
- Καίει 7,2 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει από 40.310 ευρώ
 
Η Audi παραδίδει μαθήματα μάρκετινγκ όσον αφορά στην πληρότητα της γκάμας ενός μοντέλου. Πέραν των παραδοσιακά σπορ εκδόσεων με το λογότυπο S και των πιο σκληροπυρηνικών RS, έχει καταφέρει να «γεμίσει» την γκάμα της με αρκετά ενδιαφέροντα μοντέλα από οδηγικής άποψης. Εκμεταλλευόμενη την ευελιξία που της χαρίζουν οι νέες πλατφόρμες και τα μηχανικά μέρη του ομίλου στα οποία έχει πλήρη πρόσβαση, έχει καταφέρει να περάσει αυτό το στοιχείο και στα crossover της αυτοκίνητα. Το νέο Audi Q2 από τις απλές του εκδόσεις κι όλας επιδεικνύει ένα πολύ ευχάριστο με σπορ προεκτάσεις οδηγικό προφίλ, κάτι που μέχρι στιγμής κορυφώνεται στη δίλιτρη έκδοση της δοκιμής. Αυτή διαθέτει το πακέτο S-Line, εφοδιάζεται με diesel κινητήρα 190 ίππων και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και μέχρι την έκδοση SQ2 (με 310 ίππους από δίλιτρο βενζινοκινητήρα) η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018, αποτελεί το πιο θελκτικό αλλά και ακριβό Q2 στην γκάμα του. 
 
Εμφάνιση: Δυναμικό και premium
Αισθητικά η έκδοση S-Line του Q2 του χαρίζει υπέρμετρο σπορ χαρακτήρα συνδυάζοντάς τον με την premium «αύρα» του μοντέλου που προϋπάρχει και στις πιο «απλές» του εκδόσεις. Η διχρωμία του αμαξώματος, οι ανοιχτόχρωμες λεπτομέρειες σε οροφή και προφυλακτήρες και οι εντυπωσιακές ζάντες των 19 ιντσών (ακολουθούν τη bicolore λογική του αμαξώματος κι αυτές) ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα του Q2 και το καθιστούν ακόμα πιο επιβλητικό.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto