Το νέο Mazda3.

Aυτό είναι το νέο Skyactiv-X μοτέρ για το Mazda3

5.764 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2019)

H ιαπωνική εταιρεία μόλις παρουσίασε τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουριου μοτέρ της για το οποίο έχει τεράστιες προσδοκίες.

Tα τεχνικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουριου Skyactiv-X μοτέρ της αποκάλυψε η Mazda, κάνοντας λόγο πως ο κινητήρας αυτός θα προστεθεί στην γκάμα του τέταρτης γενιάς Μazda3, αργότερα, μέσα στο 2019 τόσο για την hatchback όσο και την σεντάν έκδοση του μοντέλου.

Η ιαπωνική μάρκα υπόσχεται πως το νέο 4κύλινδρο μοτέρ χωρητικότητας 2.000 κ.εκ συνδυάζει την απόδοση ενός βενζινοκινητήρα και την οικονομία καυσίμου που έχει ένα μοτέρ πετρελαίου. Συγκεκριμένα, η ισχύς φτάνει τα 180 άλογα και τα 224 Νm ροπής με τις εκπομπές ρύπων να ορίζονται στα 96 γραμ.CO2/χλμ. Ακριβή στοιχεία για την κατανάλωση δεν έχουν ανακοινωθεί, επειδή η μάρκα ισχυρίζεται πως αυτή εξαρτάται από την έκδοση, από το μέγεθος των τροχών και από το κιβώτιο (αυτόματο ή χειροκίνητο).
 
Το κινητήριο σύνολο εξοπλίζεται με το ήπια υβριδικό M Hybrid σύστημα των 24 Boλτ και η Mazda ισχυρίζεται πως θα καταφέρει να προσφέρει «άμεση ανταπόκριση και καλή και γραμμική ροπή από χαμηλά».

Αυτή την στιγμή το Mazda3 (hatch και σεντάν) προσφέρεται στην Ελλάδα με τον 2λιτρο Skyactiv-G κινητήρα των 122 ίππων και των 213 Νm ροπής με τιμή από 25.290 ευρώ στην βενζίνη και από 27.661 ευρώ στo diesel με τον 1.800άρη των 116 ίππων και των 270 Nm ροπής.

Οι τιμές του Skyactiv-X θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούλιο.
 

Mercedes
test center