Η αυτονομία του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου της BMW, έχει αυξηθεί κατά περίπου 50 τοις εκατό, με την νέα μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 33 kWh.

«Ισχυρότερο» BMW i3 +vid

3.727 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/5/2016

Η BMW επεκτείνει την γκάμα του μικρού ηλεκτρικού της μοντέλου και το i3 έρχεται πλέον με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αυτονομία.

Το BMW i3 με την μεγαλύτερη μπαταρία των 94 Ah, έχει χωρητικότητα 33 kWh (κιλοβατώρες), χάρη στην υψηλότερης πυκνότητας αποθήκευση ενέργειας, στις κυψέλες της μπαταρίας ιόντων-λιθίου. Οι διαστάσεις της μπαταρίας παραμένουν οι ίδιες, με την αυτονομία να αυξάνεται κάτι λιγότερο από 50 τοις εκατό, και να φτάνει στα 300 χλμ., από τα 190 χλμ. που ήταν πριν.

Ακόμα και στην καθημερινή χρήση με κακές καιρικές συνθήκες ή τον κλιματισμό ανοιχτό, σύμφωνα με τα όσα λέει η μάρκα, μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία για 200 χλμ., με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Ωστόσο οι επιδόσεις του ηλεκτροκινητήρα παραμένουν οι ίδιες, με την ιπποδύναμη να βρίσκεται στους 170 ίππους ισχύος (125 kW) με 250 Nm ροπής.


Το i3 βλέπει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. κάτι που το κάνει εκτός από φιλικό στο περιβάλλον, να έχει και στοιχεία σπορ χαρακτήρα. Η έκδοση του μοντέλου με την μπαταρία των 60 Ah, που κυκλοφορεί εδώ και δυο χρόνια στην αγορά, θα συνεχίζει να διατίθεται στο κοινό. 

Παράλληλα η έκδοση με το Range Extender, θα είναι διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα, ανεξάρτητα με την χωρητικότητα της μπαταρίας, με τον δικύλινδρο βενζινοκινητήρα να δίνει περαιτέρω αυτονομία 150 χλμ. Το BMW i3 με την μπαταρία των 94 Ah θα είναι διαθέσιμο το προσεχές καλοκαίρι, με την βαυαρική φίρμα να προσφέρει και έναν νέο, πιο ισχυρό οικιακό φορτιστή, όπως και νέα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού.

16 διαθέσιμα άρθρα για BMW  i3

Tags: BMW i3