4 φωτογραφίες »

Τα 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης του Kia Rio το καθιστούν ως μία επένδυση που σου εμπνέει σιγουριά.

Kia Rio 1,1 & 1,4 CRDI: 7, και βάλε, χρόνια ξεγνοιασιάς

32.898 Επισκέψεις στο άρθρο

Σύμφωνα με κάποιους οικονομολόγους και χρηματιστές, επιτυχημένη επένδυση δεν είναι αυτή με το μεγαλύτερο κέρδος, αλλά αυτή με το μικρότερο ρίσκο. Γιατί όπως και εσείς θα συμφωνήσετε είναι καλύτερα να αισθάνεσαι σιγουριά… Αυτό το συναίσθημα, λοιπόν, προβάλλει το Kia Rio, αφού είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του που συνοδεύεται από 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης. 


Όμως από την άλλη, σωστά κάποιοι θα ισχυριστούν ότι «καλή η σιγουριά, απαραίτητο όμως και το κέρδος». Για αυτούς, λοιπόν, το μικρό μοντέλο της
Kia έχει να προβάλλει τα υπόλοιπα προσόντα του, τα οποία συνοψίζονται στο καλό value for money, το δελεαστικό πρόγραμμα απόκτησής του, τους οικονομικούς κινητήρες με το χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης καθώς, τέλος, και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του. 

Πιο συγκεκριμένα, αυτήν την περίοδο μπορείς να αποκτήσεις την diesel 1,1 έκδοσή του με 165 ευρώ το μήνα, δηλαδή ένα αρκετά δελεαστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αφού δεν επιβαρύνει έντονα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Από την άλλη, η τιμή εκκίνησής του ξεκινά από τα 10.590 ευρώ με απόσυρση για την έκδοση βενζίνης 1,2 Instyle η οποία είναι πλούσια σε εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 6 αερόσακους, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition, ηχοσύστημα και κεντρικό κλείδωμα.

Όσον αφορά, τώρα, στους κινητήρες του μοντέλου στο επίκεντρο τοποθετούνται βέβαια οι δύο πετρελαιοκινητήρες του 1,1 και 1,4 λτ. αφού και οι δύο έχουν αυξημένη απόδοση, είναι φειδωλοί στην κατανάλωση καυσίμου και απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Ενδεικτικά, αμφότεροι έχουν μέση κατανάλωση 3,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 94 γρ./χλμ, ενώ στα θετικά τους, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Κατά τα άλλα, το Kia Rio αποτελεί μία άκρως ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία η οποία ξεχωρίζει με την οδική συμπεριφορά, την καλή ποιότητα κύλισης, την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες και την μοντέρνα εμφάνιση. Το τελευταίο μάλιστα ίσως να είναι και ένα από τα δυνατά χαρτιά του μοντέλο, αφού δια χειρός Peter Schreyer βγάζει έντονο δυναμισμό και επιθετικότητα, κάτι που ανεβάζει τις μετοχές του όταν το βλέπεις να κινείται στο δρόμο.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center