Ο διάδοχος του hatchback θα βασιστεί πάνω στην ΤΝGA πλατφόρμα της Τοyota.

Δεν «κόβεται» το Lexus CT

3.510 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2018)

Τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια παρουσίας θα έχει το Lexus CT, αφού η premium ιαπωνική μάρκα δεν έχει καμία πρόθεση προς το παρόν να το βγάλει από την γραμμή παραγωγής ενώ παράλληλα, ο διάδοχος του δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Το CT 200h αποτελεί αυτή την στιγμή το πιο παλιό μοντέλο στην γκάμα της Lexus έχοντας παρουσιαστεί στην Νέα Υόρκη το 2010 με την είσοδο στις γραμμές παραγωγής να λαμβάνει χώρα ένα χρόνο αργότερα.

Μέχρι αυτή την στιγμή ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον αντικαταστάτη, με τον επικεφαλής της μάρκας μάλιστα στην Ευρώπη να αποκαλύπτει ότι δεν έχει παρθεί κάποια επίσημη απόφαση για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ο Pascal Ruch ανέφερε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για το μέλλον του CT είναι το crossover UX γιατί, αν και παίζουν σε διαφορετικές κατηγορίες, έχουν παρόμοιες διαστάσεις. Ο Ruch σημείωσε: «H κατηγορία του CT είναι ακόμη σημαντική. Αυτή την στιγμή, το UX προσθέτει κάτι παραπάνω, δεν αντικαθιστά το CT. Αναβαθμίσαμε το CT και έτσι έχουμε ακόμη δύο χρόνια πωλήσεων μέχρι να πάρουμε κάποια απόφαση για το μέλλον του.»
 
Αναφορές στο παρελθόν έκαναν λόγο ότι ο διάδοχος του hatchback θα βασιστεί πάνω στην ΤΝGA πλατφόρμα της Τοyota που χρησιμοποιούν ακόμα μοντέλα όπως το νέο Auris και το C-HR.

Tέλος, πέρα από την υβριδική του έκδοση, πιθανό είναι το ενδεχόμενο να προσφερθεί και ως αμιγώς ηλεκτρικό, κάτι που ίσως του δώσει κάποιο προβάδισμα απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει με την νέα Α-Class, τον άσο της BMW και το A3 Sportback της Αudi.
 

Toyota
moto