Στο γκρουπ των εταιρειών που δεν θα παραστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 προστέθηκε ο Όμιλος Jaguar Land Rover.

Δεν πάει Γενεύη η Jaguar Land Rover

2.662 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2018)

Στο γκρουπ των εταιρειών που δεν θα παραστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 προστέθηκε ο Όμιλος Jaguar Land Rover.

Ο όμιλος Jaguar Land Rover προστίθεται στη λίστα των εταιρειών που θα παρακάμψουν το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, που είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από διεθνή Μέσα ενημέρωσης.
 
Μάλιστα τα ξένα μέσα επικαλούνται πηγές κοντά στην JLR που κάνουν λόγο πως η απόφαση αυτή πάρθηκε στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων του ομίλου. Επιπλέον αναφέρουν δηλώσεις ενός εκπροσώπου των Βρετανών που γνωστοποίησε πως η εταιρεία «εξετάζει την αποτελεσματικότητα κάθε Έκθεσης μεμονωμένα».
Τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως κρίσιμος παράγοντας για τη λήψη αυτής της απόφασης από τη μάρκα έπαιξαν οι χαμηλές πωλήσεις στην αγορά της Κίνας, που με τη σειρά τους επηρεάζουν τον παγκόσμιο αριθμό πωλήσεων της Jaguar Land Rover. Σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 4% (492.388 παραδόσεις), ενώ ο όγκος των πωλήσεων στην Κίνα τον Οκτώβριο υποχώρησε κατά 49%.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως και η Ford έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να μην παρευρεθεί στο μεγάλο αυτοκινητικό event, καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής δεν αντιστοιχεί στο λανσάρισμα κάποιου αυτοκινήτου, ενώ η Volvo πήρε την ίδια απόφαση για ανάλογους λόγους, επανεξετάζοντας ταυτόχρονα σε γενικό πλαίσιο τη συμμετοχής της σε αντίστοιχα γεγονότα.

Mercedes
test center