Η Mercedes CLA σε σαγηνεύει αρχικά με την σχεδίασή της, όμως όταν βρεθείς πίσω από το τιμόνι της σε γοητεύει και η σπορτίφ οδική της συμπεριφορά.

    >> Mercedes CLA 200 CDI : Το πιο γοητευτικό diesel

    31.518 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2015)

    Η πετρελαιοκίνητη Mercedes CLA είναι διπλά γοητευτική. Αφενός με τη σαγηνευτική της εμφάνιση, αφετέρου με τον σπορ χαρακτήρα της ο οποίος αποτυπώνεται τόσο με την σπορτίφ, οδηγοκεντρική οδική συμπεριφορά όσο και τον ισχυρό 1.800άρη πετρελαιοκινητήρα της.
    Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό της Mercedes CLA 200 CDI βρίσκεται ένας 1.800άρης κινητήρας που αποδίδει 136 ίππους από τις 3.600 έως τις 4.400 σ.α.λ. και -πιο σημαντικό- 300 Nm από τις 1.600 έως τις 3.000 σ.α.λ.! Που σημαίνει ότι στην πράξη τραβάει από το ρελαντί και μέχρι τον κόφτη, εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ από πλευράς θορύβου ή κραδασμών δεν έχει να του προσάψεις απολύτως τίποτα αρνητικό. Αναλυτικότερα, η πετρελαιοκίνητη Mercedes CLA είναι ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να οδηγείς. Στον αυτοκινητόδρομο και στις υψηλές ταχύτητες πατάει γερά και με χαμηλούς αεροδυναμικούς θορύβους να περνάνε στην καμπίνα, ενώ μέσα στην πόλη -ακόμη και με το AMG πακέτο, που περιλαμβάνει χαμηλοπρόφιλα ελαστικά και πιο σπορ ανάρτηση- οι εγκάρσιες ανωμαλίες απορροφούνται αποτελεσματικά.
    Οι κλίσεις του αμαξώματος υπό πίεση είναι μικρές και τα περιθώρια πρόσφυσης αυξημένα, ενώ το τιμόνι της πετρελαιοκίνητης CLA είναι γρήγορο, άμεσο και παρέχει καλή πληροφόρηση, το πλαίσιο στιβαρό, ενώ τα φρένα ανθεκτικά και αποτελεσματικά, δίνοντάς της έτσι επάξια τον τίτλο του sport diesel.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    BRIDGESTONE TURANZA 6
    test center