Δοκιμάζουμε τη νέα Alfa Romeo Stelvio στην έκδοση με τον 2-λιτρο turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 280 ίππων και σας μεταφέρουμε τις απόψεις μας.

Η ανάρτησή της Stelvio είναι σφιχτή και δεν επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει μεγάλες κλίσεις ακόμη και μετά από μεταφορές βάρους.

Zoom στις λεπτομέρειες της Alfa Romeo Stelvio.

Zoom στις λεπτομέρειες της Alfa Romeo Stelvio.

Zoom στις λεπτομέρειες της Alfa Romeo Stelvio.

Zoom στις λεπτομέρειες της Alfa Romeo Stelvio.

Δοκιμή: Alfa Romeo Stelvio με 280 PS

55.544 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2017)

Δοκιμάζουμε τη βενζινοκίνητη Alfa Romeo Stelvio, με τα 280 άλογα και τον αυθεντικό ιταλικό χαρακτήρα που την κάνει να ξεχωρίζει στα SUV.

What is new
- Κινητήρας 2,0 λτ. turbo με 280 ίππους
- Καίει 10,8 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει 62.800 ευρώ
 
Μπορεί ένα SUV να έχει το Cuore Sportivo; Νομίζουμε πως αν δεν μπορούσε, τελικά η Alfa Romeo δεν θα προχωρούσε στην παραγωγή της Stelvio. Τα πράγματα δείχνουν πως η ιταλική εταιρεία βρίσκεται σε σωστό δρόμο και μετά την Giulia έρχεται με την Stelvio να δηλώσει το παρών απέναντι στο γερμανικό ανταγωνισμό παρουσιάζοντας μοντέλα αφενός απολαυστικά στο δρόμο, αφετέρου γαρνιρισμένα με την κλασική σαγηνευτική ιταλική σχεδίαση.
 
Αφορμή για την παραπάνω εισαγωγή αποτέλεσε η βενζινοκίνητη έκδοση της νέας Stelvio την οποία είχαμε στα χέρια μας για δοκιμή. Ήταν η δεύτερη φορά που μια Stelvio περνούσε το γκαράζ μας (σ.σ. στο τεύχος 20/2017 θα διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης), επομένως ήμασταν εξοικειωμένοι με το να δεχόμαστε τα επίμονα βλέμματα των διπλανών οδηγών, αλλά και «υποψιασμένοι» για τις οδηγικές ικανότητές της. Επομένως, εκεί που ρίξαμε αυτή τη φορά το βάρος είναι στο κατά πόσο πιο γρήγορη και απολαυστική είναι με τους 280 ίππους, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και την τιμή της, η οποία είναι λίγο πιο υψηλή σε σχέση με την 2,2 των 210 ίππων. Συγκριμένα, η πετρελαιοκίνητη Stelvio των 210 PS κοστίζει στην έκδοση Super 57.500 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη βενζινοκίνητη έκδοση των 280 ίππων 62.800 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center