Η C-Class ανέκαθεν αποτελούσε το σημαντικότερο από πολλές απόψεις μοντέλο της Mercedes-Benz.

Η τελευταία γενιά οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων στην μεσαία premium κατηγορία.

Τα νέα φωτιστικά σώματα με προσθήκη προβολέων LED δίνουν κάτι από S-Class.

Ιδιαίτερα κομψή αλλά και δυναμική παραπέμπει στη ναυαρχίδα της εταιρείας, την S-Class.

Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes C 180

56.282 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2019)

Ο δρόμος της επιτυχίας: Το σημαντικότερο μοντέλο στην γκάμα της Mercedes, εκσυγχρονίζεται τεχνολογικά και αισθητικά συνεχίζοντας να γράφει χιλιόμετρα στο δρόμο της επιτυχίας…

Η C-Class ανέκαθεν αποτελούσε το σημαντικότερο από πολλές απόψεις μοντέλο της Mercedes-Benz. Μέσω αυτής η Mercedes παρουσιάζει το κύρος και τη δύναμή της ως εταιρεία, λανσάροντας στοιχεία από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες σειρές (E και S), σε μια εξ ορισμού δημοφιλέστερη κατηγορία από πλευράς διαστάσεων και τιμής. Ο premium χαρακτήρας της, η πληρότητά της σε όλα τα επίπεδα, η μεγάλη γκάμα αμαξωμάτων, εκδόσεων και κινητήρων της και το σύγχρονο προφίλ της, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της σε όλες της τις γενιές και οδηγούν στην επίτευξη μεγάλου όγκου πωλήσεων. 

Η τελευταία γενιά από την πιο σύγχρονη ιστορία του μοντέλου (W205), παρουσιάστηκε το 2014 και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων στην μεσαία premium κατηγορία μέχρι και σήμερα. Στην ανανεωμένη έκδοση που δοκιμάζουμε, οι αισθητικές αλλαγές σαφώς είναι περιορισμένες, όμως κάτω από το πολυτελές περιτύλιγμα κρύβονται αρκετά νέα στοιχεία εξοπλισμού και τεχνολογίας που συμπληρώνουν το εκσυγχρονισμένο προφίλ της.

Η τιμή της ανανεωμένης C-Class ξεκινά από τις 32.235 ευρώ (36.118 με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο), με τη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού να είναι και πάλι μακροσκελής αλλά και εκνευριστικά πολύπλοκη μέσω των πακέτων που έχει διαμορφώσει η εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και στη βασική έκδοση, ο εξοπλισμός είναι καλός περιλαμβάνοντας πολλά από τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας. 

Εμφάνιση: Μια μικρή S-Class 
Ξεκινώντας από το αισθητικό κομμάτι, οι διαφορές όπως είπαμε είναι ελάχιστες και δύσκολα γίνονται αντιληπτές. Αυτές, αφορούν στους ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, στα νέα φωτιστικά σώματα με προσθήκη προβολέων LED (προαιρετικά), στους νέους τροχούς και στους νέους χρωματισμούς στην παλέτα χρωμάτων του αμαξώματος. Αυτές οι διαφορές στο σύνολό τους διατηρούν το πολυτελές προφίλ που λάνσαρε η γενιά αυτή, παραμένοντας ιδιαίτερα κομψή αλλά και δυναμική παραπέμποντας στη ναυαρχίδα της εταιρείας, την S-Class. Όπως πάντα, ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση, διαμορφώνεται ανάλογα και ο τελικός χαρακτήρας του μοντέλου, είτε ως προς την δυναμική του (AMG Line) είτε ως προς την πολυτέλεια (Avantgarde), κάτι που αφορά σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις της (σεντάν, βάγκον, κάμπριο, κουπέ).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto