10 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Audi A3 Sportback 30

49.118 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Το ήπια υβριδικό Audi A3 των 110 ίππων εστιάζει στην οικονομία και την καθημερινή χρήση, αποτελώντας μια πολύ καλή επιλογή για να μπείτε στον κόσμο του premium.


Το A3 δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι το αυτοκίνητο που ίδρυσε την κατηγορία των premium μικρομεσαίων χάτσμπακ. Μένοντας σταθερό στη φιλοσοφία του όλα αυτά τα χρόνια, το μοντέλο της Audi αναζητά την αποδοχή ενός πιο νεανικού κοινού, επενδύοντας στην ποιότητα που το διακρίνει και την τεχνολογική εξέλιξη.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της νέας του γενιάς είναι ο εξηλεκτρισμός της βενζινοκίνητης γκάμας του. Στις παρακάτω γραμμές λοιπόν δοκιμάζουμε τη βασική έκδοση του A3 με τους 110 ίππους, σε συνεργασία με το ήπια υβριδικό σύστημα των 48 V.

Αισθητικά, όπως είχαμε δει και στην δοκιμή της ισχυρότερης έκδοσης των 150 ίππων -δεν αλλάζει κάτι προφανώς, το A3 προβάλλει ένα πιο δυναμικό προφίλ σχεδιαστικά, κυρίως μέσω του μπροστά προβόλου του και τη χαμηλή γραμμή του καπό.

Από 25.100 ευρώ και γεμάτο καλούδια
Η αρχική τιμή του A3 των 110 ίππων είναι τα 22.000 ευρώ, ενώ η υβριδική έκδοση της δοκιμής μας κοστίζει από 25.100 ευρώ. Για να το πούμε πιο απλά δηλαδή το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το υβριδικό σύστημα κοστίζουν 3.100 ευρώ έξτρα. Από εκεί και πέρα, στο βασικό επίπεδο Base o εξοπλισμός είναι άκρως ικανοποιητικός, περιλαμβάνοντας όλα αυτά τα ηλεκτρονικά καλούδια που πολυδιαφημίζονται, όπως μεγάλη οθόνη αφής, ψηφιακό πίνακα οργάνων και τα σημαντικότερα συστήματα ασφάλειας και άνεσης.

Eσωτερικό: Aιχμηρό design, super ποιότητα
Περνώντας στο εσωτερικό, είναι εμφανής η top ποιότητα, τόσο σε επίπεδο υλικών, όσο και σε επίπεδο κατασκευής. Αισθητικά η προσέγγιση είναι πιο οδηγοκεντική απ`ότι μας έχει συνηθίσει η μάρκα, με τους αεραγωγούς που περικλείουν τον 10,25`` στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων, να δημιουργούν ένα σκηνικό τύπου πιλοτηρίου. Αντάξιο μιας premium φίρμας είναι και το τεχνολογικό επίπεδο, με οθόνη αφής 10,1`` φωνητικών εντολών, πληθώρα επιλογών συνδεσιμότητας και την υπηρεσία FoD (Functions on Demand), η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του Α3 να προσθέσουν over the air προσωρινά ή μόνιμα μέσω της εφαρμογής myAudi μια σειρά από συστήματα, όπως δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, Adaptive Cruise Control, μετά την αγορά του αυτοκινήτου.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
vw