8 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Ανανεωμένο Audi Q2

109.995 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2021)

Η Audi ανανέωσε το Q2 υιοθετώντας αισθητικές παρεμβάσεις που το φέρνουν πιο κοντά στα μεγάλα SUV της μάρκας και παράλληλα το προίκισε με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της, στοχεύοντας αποκλειστικά την κορυφή των premium B-SUV.


Το Audi Q2 αισίως έκλεισε τα τέσσερα χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά συνεπώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την καθιερωμένη ανανέωση. Εξάλλου, το κοινό πλέον ζητάει SUV, επομένως η Audi θέλει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες με μια επίκαιρη και άκρως ανταγωνιστική πρόταση. Άλλωστε υπάρχει και ο ανταγωνισμός που αυξάνεται. Τα DS 3 Crossback και Peugeot 2008 ήρθαν να προστεθούν στον υπάρχων ανταγωνισμό, ενώ μόνο και μόνο οι φήμες πως και η Mercedes θα μπει στην κατηγορία, αρκούν για να κρατήσουν την Audi σε εγρήγορση.

Το ανανεωμένο Q2, λοιπόν, απέκτησε περισσότερο δυναμισμό στην όψη και μεγαλύτερο τεχνολογικό βάθος, διατηρώντας τα στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίζει, με προεξέχον αυτό της ποιότητας κατασκευής και χωρίς μάλιστα να διαφοροποιηθεί η τιμολογιακή του πολιτική. Με αρχική τιμή από 22.350 ευρώ για την έκδοση των 110 ίππων, μπορεί να μην είναι το πιο προσιτό B-SUV, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι απλησίαστο ακόμα και για μεσαία πορτοφόλια. Η «δικιά» μας έκδοση κινητήρα, η βενζινοκίνητη των 150 ίππων είναι διαθέσιμη από 27.700 ευρώ, αποκλειστικά ως αυτόματη και με γεμάτο εξοπλισμό. 

Σχεδίαση: Περισσότερη «ένταση» στην εμφάνιση
Το Q2 παρόλο που ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο που βλέπουμε σε όλα τα μοντέλα της φίρμας, ήδη πριν την ανανέωσή του, κατάφερνε να ξεφεύγει από την στιβαρή σχεδίαση των μεγαλύτερων μοντέλων «Q», κυρίως χάρη στις ακμές και τις πολλές γωνίες, όντας πιο δυναμικό και αναμφίβολα πιο μοντέρνο. Αυτά τα στοιχεία τονίστηκαν ακόμη περισσότερο επεκτείνοντας το μοτίβο του πολυγώνου, αλλά και μεγαλώνοντας και τοποθετώντας την οκταγωνική γρίλια χαμηλότερα, ένα τρικ ώστε να δείχνει φαρδύτερο το αμάξωμα. Παράλληλα ανασχεδιασμένος είναι ο προφυλαχτήρας που φέρει μεγάλους αεραγωγούς πολυγωνικών μοτίβων, ενώ πλέον στάνταρ είναι οι προβολείς LED και προαιρετικά τεχνολογίας Matrix. Τέλος αλλαγές θα συναντήσουμε και στο πίσω μέρος όπου ο προφυλαχτήρας ενσωματώνει δύο –τι άλλο- πολύγωνα στις άκρες του, μέσα στα οποία εδράζουν και τα φλάς.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

AUTOFIT PASXA
4green