14 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Επετειακό Mazda MX-5 Edition-100 με 132 PS

28.073 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2021)

Η Mazda γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας της με τις επετειακές εκδόσεις Edition-100. Στην τελευταία γενιά του MX-5 (ND) δίνει λοιπόν έναν ακόμα πιο ειδικό και συλλεκτικό χαρακτήρα.

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την παραγωγή του πρώτου της επιβατικού αυτοκινήτου, του R360 Coupe, η Mazda λανσάρει τις επετειακές εκδόσεις Edition-100 για τα Mazda 3, CX-30 και MX-5 ενώ θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη έκδοση για το νέο της ηλεκτρικό, το MX-30. Όλες τους έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους το λευκό περλέ χρώμα αμαξώματος που παραπέμπει στο R360 Coupe. Από εκεί και ύστερα η κάθε μία έχει την δική της «χάρη» και προσθέτει επιπλέον στοιχεία στον χαρακτήρα του κάθε αυτοκινήτου. Στην περίπτωσή μας, το MX-5 αποκτά μέσω αυτής της έκδοσης άλλη μια πρόταση με ειδικό έως και συλλεκτικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε συνηθίζει η Mazda γι` αυτό το μοντέλο. Ας το γνωρίσουμε όμως καλύτερα.

Ξεχωρίζει και τραβάει τα βλέμματα
To ΜΧ-5 στην έκδοση Edition-100 είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε λευκό χρώμα αμαξώματος και μπορντό οροφή (αυτό και το MX-30 έχουν αυτή τη διχρωμία), ενώ φέρει ειδικές ζάντες σε σχεδίαση και τα λογότυπα της έκδοσης στα πλαϊνά του. Ουσιαστικά χωρίς να διαφέρει σημαντικά από τις υπόλοιπες εκδόσεις του roadster, καταφέρνει και εκφράζει έναν πιο ξεχωριστό χαρακτήρα και αισθητικά που τραβάει εύκολα το μάτι του παρατηρητή του. 

Eσωτερικό: Ποιοτικό και έντονα σπορ εσωτερικό, με όμορφες ξεχωριστές λεπτομέρειες της έκδοσης.
Και στο εσωτερικό της η έκδοση Edition-100 του Mazda MX-5 έχει τα αποκλειστικά δικά της στοιχεία, προβάλλοντας και εκεί ένα πιο «ειδικό» χαρακτήρα. Οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων και η εσωτερική ταπετσαρία του δαπέδου είναι μπορντό όπως και τα πατάκια που φέρουν και το λογότυπο της έκδοσης, ενώ στάμπα Edition-100 συναντάμε στα προσκέφαλα των καθισμάτων αλλά και στο κλειδί του. Και εδώ η αντίθεση μαύρου και μπορντό χρώματος είναι πολύ ευχάριστη στο μάτι, ενώ από κει και ύστερα και αυτό το MX-5 χαρακτηρίζεται από την στιβαρότητά του και την καλή ποιότητα κατασκευής, τον σπορ χαρακτήρα του με την εξαιρετική χαμηλή θέση οδήγησης, αλλά και την απουσία κάθε στοιχείου πρακτικότητας και ευρυχωρίας. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center