Δύο μεγάλες οθόνες αποτελούν το σύνολο πίνακα οργάνων και κεντρικής οθόνης.

Χρήσιμα και πανεύκολα στο χειρισμό τα touchpad στο τιμόνι. Πίσω από τη στεφάνη: ο κλασσικός μοχλός της Mercedes για τα αυτόματα κιβώτια και λίγο πιο μπροστά τα χειριστήρια αλλαγής σχέσεων.

Εσωτερικό: Ομιλητικό, ποιοτικό και ξεχωριστό

163.552 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2019)

Χωρίς δομικές διαφορές έναντι της πεντάθυρης έκδοσης, το εσωτερικό της A-Class είναι, και στην περίπτωση της σεντάν παραλλαγής, το σημείο αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία και όχι μόνο. Δεν υπάρχει κανένα αναλογικό όργανο, αλλά μόνο δύο οθόνες από 7 έως 10,25 ίντσες (εδώ οι δύο πιο μεγάλες επιλογές) μέσα από τις οποίες γίνονται όλα. Τα touchpad στο τιμόνι είναι η πιο εύκολη λύση για το πέρασμα των εντολών με το αντίστοιχο ανάμεσα στα καθίσματα να φαίνεται ότι βολεύει πιο πολύ όταν πρόκειται να γράψεις κάτι. Η οθόνη αφής είναι φυσικά μια κλασσική λύση ενώ σαν επιστέγασμα έρχεται να κουμπώσει και το σύστημα φωνητικών εντολών με τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις. Χρειάζεται μια εξοικείωση κυρίως για να καταλάβεις σε τι βάθος φτάνουν οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις και τι μπορείς να ζητήσεις: από το να ζητήσεις να αυξηθεί η θερμοκρασία στον κλιματισμό μέχρι την πλοήγηση ή την κλήση στο τηλέφωνο. Βέβαια, όλα στα αγγλικά, γεγονός που σε κάποια σημεία δε βοηθά την… επικοινωνία με τη «μηχανή». 
 
Η τεχνολογία βρίσκει συνέχεια πάντως και στα βοηθήματα για τον οδηγό όπου η A-Class μπορεί να εφοδιαστεί με τα πάντα: από αισθητήρα κόπωσης και αυτόματο φρένο με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων έως υποβοήθηση για προσπέρασμα ή και την κορωνίδα των συστημάτων, την ημιαυτόνομη λειτουργία διατήρησης, απόστασης, λωρίδας και ταχύτητας.

Η ποιότητα μας άρεσε, για άλλη μία φορά, με μαλακά υλικά στο κυρίως μέρος του ταμπλό αλλά και στο πάνω μέρος των θυρών. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center