Αυτό το αστέρι είναι ικανό να κερδίσει το βλέμμα του κοινού, ακόμη και όταν δίπλα του στέκεται ένα από τα πιο διάσημα αστέρια της showbiz. Σε σαγηνεύει σε κάθε λεπτομέρειά του, από τη μάσκα μέχρι και την πίσω εξάτμιση.

Πλούσιο σε πληροφόρηση τιμόνι και αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης είναι τα στοιχεία που διακρίνουν το μοντέλο όταν κινείσαι σε γρήγορους ρυθμούς.

Zoom στις λεπτομέρειες της Mercedes C 180 Coupe.

Zoom στις λεπτομέρειες της Mercedes C 180 Coupe.

Zoom στις λεπτομέρειες της Mercedes C 180 Coupe.

Zoom στις λεπτομέρειες της Mercedes C 180 Coupe.

Δοκιμή: Νέα Mercedes C 180 Coupe

68.668 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2018)

H Mercedes έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στη σχεδίαση των μοντέλων της. Στην περίπτωση της C-Class Coupe όμως το έχει τερματίσει! Αντικειμενικά και υποκειμενικά είναι μια από τις ομορφότερες Mercedes που κυκλοφορούν. Δοκιμάζουμε τη βασική έκδοση με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο ως νέα της προσθήκη.

Κάθε πρωί πηγαίνω το παιδί στο σχολείο και όπως καταλαβαίνετε, λόγω δουλειάς, με διαφορετικό αυτοκίνητο. Εκεί, λοιπόν, στο parking του Δημοτικού κάνω το πρώτο test, αυτό του πόσο αρέσει στον διπλανό, μέσο οδηγό η εμφάνιση του εκάστοτε μοντέλου που οδηγώ. Τις περισσότερες φορές περνάω απαρατήρητος. Έτσι, αισθάνομαι. Ανοίγω την πόρτα στον μικρό Δημήτρη, εκείνος οδεύει προς την τάξη και εγώ συνεχίζω για το γραφείο. Κάποιες φορές όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είτε επειδή οδηγώ ένα μοντέλο με εκκεντρικό χρώμα, είτε κάτι εντελώς καινούριο που μόλις πάτησε τις ρόδες του στην Ελλάδα, είτε επειδή το μοτέρ του κάνει θόρυβο και άρα ασυνείδητα ο άλλος γυρίζει να κοιτάξει, είτε γιατί το μοντέλο αυτό είναι πανέμορφο και κλέβει τις εντυπώσεις. Στην τελευταία αυτή περίπτωση λοιπόν ανήκει η σαγηνευτική C-Class Coupe της δοκιμής, αφού ούτε θόρυβο έκανε, ούτε η μολυβί απόχρωση έχει κάτι το εκκεντρικό, ούτε και μόλις πάτησε τις ρόδες της στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, το νέο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο 1.600άρης turbo κινητήρας συνδυάζεται με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο G-TRONIC, αντί του 7G Tronic που είχε πριν. Ας τη δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά.

Σαγηνευτική
Η απουσία της μεσαίας κολόνας, οι δύο μεγάλες πόρτες χωρίς πλαίσιο που ανοίγουν διάπλατα και θέλουν προσοχή στα στενά υπόγεια των σούπερ μάρκετ, τα στενά πίσω κρύσταλλα που δυσκολεύουν την ορατότητα προς τα πίσω όμως δεν σε «ενοχλούν» καθόλου, η αρμονική κλίση της οροφής που αφήνει όμως χώρο για τους πίσω επιβάτες και φυσικά τα  φουσκωμένα «καπούλια» πάνω από τις πίσω ρόδες συνθέτουν για τη Mercedes C-Class Coupe ένα πανέμορφο, σφηνοειδές κουπέ αποτέλεσμα που γοητεύει στο μάτι. Ok, αναμφίβολα το αισθητικό πακέτο AMG που φόραγε το μοντέλο της δοκιμής (βλ. «διαμαντένια» μάσκα, πλαϊνά μαρσπιέ, χαμηλοπρόφιλα ελαστικά σε ζάντες σχήματος αστεριού) έδινε επιπλέον πόντους στη σχεδίαση, όπως επίσης και τα LED φανάρια εμπρός-πίσω, όμως σε κάθε περίπτωση ακόμη και στη βασική της εκδοχή η κουπέ εκδοχή της C-Class είναι ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που κυκλοφορούν. Δικαίως λοιπόν, «έκλεψε» τις εντυπώσεις στο parking του δημοτικού εκείνο το πρωινό, δικαίως σαγήνεψε και το βράδυ κατά την επιστροφή από το γραφείο σπίτι...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ELASTIKA 2024
moto