Το Dynamic Select ενισχύει την δυναμική συμπεριφορά στις ρυθμίσεις Sport και Sport+, με την E-Class Coupe να αποκτά καλύτερη αίσθηση και πιο άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Ο δίλιτρος diesel κινητήρας των 194 ίππων που εφοδιάζει την E 220 d Coupe, είναι «ήσυχος» και οικονομικός και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις σε συνδυασμό με το 9τάχυτο κιβώτιο 9G-Tronic.

Οδική συμπεριφορά: Σίγουρο πάτημα & αποτελεσματικότητα στην πίεση

23.418 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2018)

Αν και η Coupe έκδοση της E-Class είναι σαφώς πιο εστιασμένη ως προς την δυναμικότερη οδική συμπεριφορά, και πάλι δεν ξεχνά το βασικό της χαρακτηριστικό που είναι η άνεση. Η ανάρτηση Agility Control που αποτελεί την βασική επιλογή (διατίθεται προαιρετικά με αερανάρτηση Air Body Control και με την Dynamic Body Control) έχει σφιχτή αίσθηση ωστόσο παρά τον συνδυασμό της με 19 ιντσών ζάντες και 40άρια ελαστικά (προφίλ), δεν κοπανάει και αναλογικά εκπλήσσει με την απορροφητικότητά της. Παράλληλα διατηρεί σε κορυφαία επίπεδα την ποιότητα κύλισης του αμαξώματος, υπογραμμίζοντας τον GT χαρακτήρα της E-Class. Είναι εξαιρετικά σταθερή σε μεγάλες ταχύτητες και διατηρεί εύκολα μέσες ωριαίες ταχύτητες σε ανοικτό δρόμο, ενώ εκπλήσσει ευχάριστα και σε δρόμο με στροφές, με το αμάξωμα να παρουσιάζει αμελητέες κλίσεις και στιβαρότητα. Το τιμόνι προσφέρει πολύ καλή αίσθηση για τα τεκταινόμενα στο δρόμο και μέσω του Dynamic Select αποκτά βάρος και απόκριση πιο σπορ κατασκευών. Θα μπορούσε άνετα η E 220 d να είναι μια τέτοια πρόταση έχοντας ως βάση το εξαιρετικό πλαίσιο που βασίζεται, ωστόσο εδώ και λόγω της περιορισμένης απόδοσης δεν μπορεί να βγει αυτός ο χαρακτήρας. Έτσι, σπάνια γίνεται αντιληπτή η πισωκίνητη μετάδοση, παραμένοντας ακόμα και υπό πίεση πεισματικά ουδέτερη ενώ μόνο σε μέτριας ποιότητας οδόστρωμα θα δείξει το βάρος της κι αυτό γιατί δεν έχεις την δυνατότητα να «ρυθμίσεις» την συμπεριφορά της μέσω του γκαζιού. Κατά τα άλλα και έχοντας ως δεδομένο ότι υπάρχουν και οι AMG εκδόσεις της, η E 220 d Coupe είναι εξαιρετικά ισορροπημένη στο δρόμο και ιδιαίτερα ευέλικτη παρά τον όγκο της. Τα φρένα, εντυπωσιάζουν με την αίσθηση και την απόδοσή τους, με 34,2 μέτρα για την ακινητοποίησή της από τα 100 χλμ./ώρα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

PEUGEOT NEW EVANS
4green