Είναι premium σε όλα του…

33.090 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2018)

Το νέο audi A7 Sportback είναι ένα υπερσύγχρονο premium αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια σε τεχνολογικό επίπεδο διαθέτει τα πάντα ή τουλάχιστον όλα τα προηγμένα συστήματα που έχει να επιδείξει σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία. Μεταξύ των 39! αυτών συστημάτων, ξεχωρίζουμε τα ParkPilot και GaragePilot, τα σύστημα αυτόματης στάθμευσης σε εξωτερικούς και στεγασμένους χώρους αντίστοιχα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi app στο smartphone του οδηγού. Φυσικά δεν λείπει και σύστημα για αυτόνομη οδήγηση, επιπέδου 3, το οποίο και κερδίζει τις εντυπώσεις με την λειτουργία του. Παράλληλα, υπάρχει σύστημα πλοήγησης με λειτουργία αυτοδιδασκαλίας, ενώ οι νέες υπηρεσίες «Car-to-X» χρησιμοποιούν το στόλο της Audi για την παροχή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο όσον αφορά την κίνηση, κινδύνους ακόμη και εύρεση θέσης στάθμευσης!

Στάνταρ διαθέτει πρωτεύον ηλεκτρικό κύκλωμα 48 βολτ ώστε να διαχειρίζεται το ήπιο υβριδικό σύστημα που διαθέτει σε όλες τις εκδόσεις του. Αυτό συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένη στον στρόφαλο, η οποία μπορεί να ανακτήσει ενέργεια κατά την επιβράδυνση.  Έτσι, όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι από το γκάζι το αυτοκίνητο «ρολάρει» με τον κινητήρα απενεργοποιημένο με ταχύτητες μεταξύ 55-160 χλμ./ώρα και φυσικά επαναλειτουργεί ακαριαία όταν χρειαστεί. Η λειτουργία start-stop ενεργοποιείται με ταχύτητες έως 22 χλμ./ώρα. Σύμφωνα δε με την Audi, η ήπια υβριδική τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 0,7 λτ./100 χλμ.

Η τιμή του νέου Audi A7 Sportback έρχεται με τη σειρά της να σφραγίσει τον ειδικό, premium και προηγμένο του χαρακτήρα, αφού για την βασική έκδοση βενζίνης 55 TFSI που εφοδιάζεται με το τρίλιτρο μοτερ των 340 ίππων, (το 55 αναφέρεται για ιπποδυνάμεις από 333 έως 374 ίππων) της δοκιμής, απαιτεί από 91.600 ευρώ με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, που ωστόσο μπορεί να ενισχυθεί κατά πολύ, ανεβάζοντας αντίστοιχα την τιμή του πάνω από τα 100.000 ευρώ εύκολα...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
vw