Κορυφαίο ποιοτικά και με πολύ καλή συναρμολόγηση είναι το εσωτερικό του Peugeot 3008. Σχεδιαστικά είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η συγκεκριμένη κατηγορία μέχρι στιγμής.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (12,3 ιντσών) είναι εντυπωσιακός και προσφέρει δυνατότητα να προσαρμόσεις το interface του όπως επιθυμείς. Ακόμα και να απενεργοποιήσεις τις βασικές πληροφορίες του.

Το ντουλαπάκι ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα είναι μεγάλο και διαθέτει και σύστημα ψύξης.

Το πάνελ με τους διακόπτες αεροπορικού τύπου κάτω από την οθόνη του συστήματος infotainment, αποτελεί άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φουτουριστικού εσωτερικού του 3008.

Εσωτερικό: Φουτουριστικό σχεδιαστικά και ποιοτικά άρτιο

211.382 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2017)

Το νέο Peugeot 3008 είναι αντίστοιχα ενδιαφέρον και στο εσωτερικό του με τον διάκοσμο να ακολουθεί την λογική της σχεδίασης i-Cockpit της εταιρείας, αλλά σε μια πιο σύγχρονη εφαρμογή της. Το ταμπλό χωρίζει τμηματικά κατά κάποιο τρόπο τον οδηγό με τον συνοδηγό μέσω του μεγάλου πάνελ ανάμεσα στα καθίσματα, το οποίο διακρίνεται για την όμορφη σχεδίασή του. Σε εκείνο βρίσκονται τοποθετημένοι οι εντυπωσιακοί διακόπτες αεροπορικού τύπου, που είναι και οι μοναδικοί διακόπτες στην καμπίνα. Όλα τα άλλα επιμέρους στοιχεία ελέγχονται από την οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος infotainment, η οθόνη του οποίου βρίσκεται πιο πάνω στο κέντρο του ταμπλό. Ο τμηματικός διαχωρισμός του τιμονιού και του πίνακα οργάνων ως αρχή της φιλοσοφίας i-Cockpit της Peugeot συναντάται και στο νέο 3008, με την ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών να αντικαθιστά τον κλασικό πίνακα οργάνων. Εκτός από καλαίσθητο, αυτό το σημείο του 3008 συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τον σύγχρονο διάκοσμό του, χαρίζοντάς του υπέρμετρα επίπεδα high tech ατμόσφαιρας για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το τιμόνι με τη σειρά του είναι και πάλι μικρό σε διάμετρο και μοντέρνο, διαθέτοντας ωστόσο δύο flat μέρη (πάνω και κάτω) επιτρέποντας έτσι την απρόσκοπτη «θέαση» του πίνακα οργάνων, κάτι που αποτελούσε βασικό πρόβλημα της όλης φιλοσοφίας στα υπόλοιπα Peugeot. Η θέση οδήγησης είναι πανοραμική και ιδιαίτερα άνετη, ωστόσο η ορατότητα δεν αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία του 3008 λόγω και της σχεδίασης του αμαξώματος. Όπως και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εταιρείας αλλά πολύ περισσότερο στο 3008, τα επίπεδα ποιότητας κατασκευής εμφανίζουν αλματώδη βελτίωση, προσεγγίζοντας τα κορυφαία επίπεδα των αντίστοιχων -Γερμανικών κυρίως- ανταγωνιστών. Παράλληλα, το 3008 διακρίνεται για το πολύ όμορφο σε φινίρισμα εσωτερικό του, ενώ και η συναρμολόγηση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά την τμηματική «διάσπαση» των στοιχείων του ταμπλό κυρίως. Στο όλο σύνολο έρχονται να προστεθούν και κάποιες νότες πολυτέλειας, όπως είναι ο κρυφός φωτισμός και το σύστημα αρωματισμού της καμπίνας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto