Η ευκολία χρήσης στην καθημερινότητα, η ποιοτική κύλισή και η άριστα ηχομονωμένη καμπίνα του XC60 θα εκτιμηθεί αφάνταστα από τον οδηγό.

Το Volvo XC60 στην πίεση ανταποκρίνεται μια χαρά στα θέλω του μέσου οδηγού, με την πρόσφυση να έχει μεγάλα περιθώρια και την συμπεριφορά να κρίνεται ουδέτερη, ωστόσο λείπει το fun to drive στοιχείο.

Η σχεδίαση του XC60 παραμένει πιστή στη σύγχρονη φιλοσοφίας της Volvo, δίχως υπερβολές, συνδυάζοντας μπροστά εκλεπτυσμένο ύφος με δυναμισμό.

Δοκιμή: Volvo XC60 D5

46.633 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2018)

Σοφιστικέ αναζητήσεις… Το Volvo XC60 στην ισχυρότερη πετρελαιοκίνητη έκδοση των 235 ίππων συνδυάζει την premium αισθητική με ένα ισχυρό και ικανό κινητήρα δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον σύνολο που ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις.

Παζλ. Αυτή η λέξη χαρακτηρίζει ιδανικά την έκδοση D5 Volvo XC60. Πολλά κομμάτια με διαφορετική έκφανση το καθένα, που ενωμένα σχηματίζουν ένα ενιαίο σύνολο, ώστε κοιτάζοντάς το από οποιαδήποτε σκοπιά να βλέπεις κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Η ηρεμία που σου βγάζει στο δρόμο εύκολα μετατρέπεται σε μια δύναμη έτοιμη να ξεχυθεί. Η απλότητα στη σχεδίασή του αναδεικνύει την premium αισθητική του, την ίδια ώρα που το επιβλητικό του αμάξωμα φαντάζει στο δρόμο πιο εύκολο στην οδήγηση από πολύ μικρότερα του μοντέλα.

Η δεύτερη γενιά του XC60 εξελίχθηκε σε μεγάλο βαθμό, χάρη στα χρήματα που επένδυσε σε αυτό η Geely, η οποία φυσικά και θα πρέπει να αισθάνεται περήφανη με το τελικό αποτέλεσμα. Η αναβάθμιση είναι εμφανής σε κάθε στοιχείο, η ασφάλεια παίζει τον πρώτο ρόλο ενώ και οι premium φιλοδοξίες είναι έκδηλες. 

Τραβάει τα βλέμματα  χωρίς να τα αποζητά
Το μεσαίο SUV της Volvo βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) και με μήκος στα 4,7 μ. θέλει να σταθεί απέναντι από premium επιλογές όπως το Audi Q5, η BMW X3 και η Mercedes GLC. 

Είναι σίγουρο πως το XC60 δεν περνά απαρατήρητο. Το αντίθετο μάλιστα, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καταφέρνει να τραβάει την προσοχή.  Aλλωστε με 4.688 χλστ. μήκους, 1.902 πλάτους και 1.658 ύψους δε θα μπορούσε ποτέ να κρύψει την πληθωρική παρουσία του. 

Επιπροσθέτως, η σχεδίαση, που παραμένει πιστή στη σύγχρονη φιλοσοφίας της Volvo. Χωρίς υπερβολές και εξάρσεις, συνδυάζει ένα εκλεπτυσμένο ύφος, χάρη στην κυρίαρχη μεγάλη μάσκα, τον δυναμισμό που αποπνέει το μακρύ ρύγχος του και τα οριζόντια LED φώτα του ενισχύουν και τα δύο αυτά στοιχεία.

Από 57.164 ευρώ
Η τιμή του XC60 D5 στο αρχικό εξοπλιστικό επίπεδο ανέρχεται στα 57.164 ευρώ, ένα νούμερο που σίγουρα δεν ακούγεται εύηχο, όμως από την άλλη και το κοινό που απευθύνεται έχει σίγουρα εισοδήματα άνω του μέσου όρου, ενώ και αυτά που προσφέρει σε αύτη την τιμή είναι αντιστοίχως πλουσιοπάροχα. Ο εξοπλισμός του διαθέτει τα πάντα από πλευράς άνεσης και ασφάλειας, περιλαμβάνοντας τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα της Volvo.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto