Ειδική έκδοση Mustang για τα 55 χρόνια

5.271 Επισκέψεις στο άρθρο (25/7/2019)

Η Mustang κλείνει τα 55 της χρόνια και γιορτάζει τα γενέθλια με το λανσάρισμα της ειδικής έκδοσης Mustang55, που θα βασιστεί στη κορυφαία εκδοχή με τον V8 5λιτρο κινητήρα των 450 ίππων.

H Mustang είναι για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια το πρώτο σε πωλήσεις σπορ κουπέ μοντέλο παγκοσμίως, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2019 έχουν ταξινομηθεί 5.500 αυτοκίνητα στην αγορά της Ευρώπης. Παράλληλα με την καλή της εμπορικής πορεία, η Mustang κλείνει 55 χρόνια ζωής από τις 17 Απριλίου 1964 που παρουσιάστηκε και γι΄αυτό το λόγο λανσάρει τη νέα ειδική έκδοση Mustang55 η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά στη Γηραιά Ήπειρο σε fastback και κάμπριο από τον ερχόμενο Αύγουστο.

Αισθητικά, η νέα ειδική έκδοση ξεχωρίζει από τις μαύρες ρίγες χαμηλά στο πλάι, το ξεχωριστής σχεδίασης καπό με τους δύο αεραγωγούς και τις σκιάσεις, τη μαύρη οροφή, τις ζάντες 19 ιντσών και την προαιρετική αεροτομή πίσω. Στην περίπτωση της μαύρης Mustang55, οι ρίγες γίνονται ασημί χρώματος, ενώ σε κάθε περίπτωση οι γρίλες έχουν φινίρισμα σε διαφορετικές αποχρώσεις του μαύρου.

Στο εσωτερικό, αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες προς το παρόν, η Ford αναφέρει πως το «παρών» δίνουν ενθέσεις με υλικά που παραπέμπουν σε ανθρακονήματα, δερμάτινες επενδύσεις και εμφανείς ραφές γκρι χρώματος, ενώ είναι φουλ και σε τεχνολογία. Αναλυτικότερα, η λίστα της Mustang55 περιλαμβάνει το σύστημα infotainment SYNC3 που συνδυάζεται με το ηχοσύστημα Bang & Olufsen 12 ηχείων, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα, FordPass Connect με on-board μόντεμ που μετατρέπει το όχημα σε κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών κ.α.

Όσον αφορά στον κινητήρα της ειδικής έκδοσης, κάτω από το μυώδες και μακρύ καπό της Mustang55 εδρεύει ο V8 ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 5,0 λτ. της μάρκας με απόδοση 450 ίππων. Υπεύθυνο για την μετάδοση στον πίσω άξονα είναι ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά υπάρχει η επιλογή και για το 10άρι αυτόματο κιβώτιο της Ford.

Επιπλέον, η Ford Mustang 2,3 EcoBoost ανανεώνεται αισθητικά ενσωματώνοντας στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα θρυλικά μοντέλα της οικογένειας Mustang Shelby. Ο βασικός εξοπλισμός της εμπλουτίζεται με την τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust της Ford, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να προσαρμόζουν την ένταση του ήχου από την εξάτμιση ανάλογα με τη διάθεσή τους και το εκάστοτε οδηγικό σενάριο.
 
Τέλος, να πούμε πως η Ford λανσάρει νέες αποχρώσεις στην οικογένεια Mustang, όπως οι: Iconic Silver (ασημί), Lucid Red (κόκκινο), Twister Orange (πορτοκαλί) και Grabber Lime (κίτρινο).

Toyota
moto