3 φωτογραφίες »

Το ηλεκτρικό MX-30.

«Εξηλεκτρισμένα» όλα τα Mazda από το 2030

3.416 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2021)

H Μazda ανακοίνωσε πως, από το 2030, όλα τα μοντέλα της θα προσφέρονται με υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

H Μazda είναι μια ακόμη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τα σχέδια που έχει να εξηλεκτρίσει την γκάμα της, ώστε να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακά από το 2050. Για να γίνει αυτό θα πρέπει φυσικά να προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις και αυτό σημαίνει πως τα επόμενα χρόνια, η μάρκα θα εργάζεται πάνω σε πυρετώδεις ρυθμούς για να λανσάρει τα νέα της επαναφορτιζόμενα μοντέλα.


Το ηλεκτρικό MX-30.

Το ηλεκτρικό MX-30.


H Mazda έχει σκοπό να λανσάρει πέντε υβριδικά οχήματα μεταξύ του 2022 και του 2025, με πέντε Plug-in υβριδικά και τρία ακόμη αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτά τα αυτοκίνητα θα σχεδιαστούν για τους πελάτες της φίρμας σε Ιαπωνία, Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες. Τα ήπια-υβριδικά κινητήρια σύνολα που είναι είναι διαθέσιμα ήδη σε κάποια μοντέλα θα συνεχίσουν να δίνουν το παρών στην γκάμα της φίρμας.

Το εσωτερικό του MX-30.

Το εσωτερικό του MX-30.


Τα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας θα βασιστούν για πρώτη φορά στην δική του πλατφόρμα, την SKYACTIV EV Scalable Architecture. Το πρώτο μοντέλο που θα την χρησιμοποιήσει θα είναι ένα αυτοκίνητο παραγωγής το 2025 αλλά στην συνέχεια θα βασιστούν πάνω της και πολλά ακόμη αυτοκίνητα. Η εταιρεία υπολογίζει πως όλη η γκάμα της θα είναι εξηλεκτρισμένη μέχρι το 2030 και πως το 25% θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Η Μazda εργάζεται πάνω και σε ένα προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης με όνομα «Μazda Co-Pilot Concept» το οποίο και θα δοθεί στα επόμενης γενιάς μεγάλα μοντέλα της φίρμας το 2022. Το σύστημα αυτό θα ελέγχει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός κάθε στιγμή, ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα, όταν καταλάβει πως ο οδηγός δεν είναι σε θέση να ελέγξει το αυτοκίνητο. Το όχημα τότε θα σταματήσει σε χώρο που θα είναι ασφαλές και θα έχει την δυνατότητα να καλέσει ακόμη και ασθενοφόρο.
 

Toyota
moto