Tο S3 Sportback θα έχει ένα πιο σπορ κιτ αμαξώματος.

Tο νέο S3 θα παίρνει ισχύ από τον τετρακύλινδρο TFSI 2,0 λίτρων.

Εντοπίστηκε το νέο Audi S3

5.370 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

Το νέο Audi A3 δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως οι άνθρωποι της μάρκας δεν εργάζονται πάνω στην κατασκευή των ισχυρότερων εκδόσεων. Αυτό αποδεικνύεται και από τις κατασκοπευτικές εικόνες του επερχόμενου S3 Sportback που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Σε σύγκριση με τα «απλά» μοντέλα, το S3 Sportback θα έχει ένα πιο σπορ κιτ αμαξώματος, με διαφορετική μάσκα, προφυλακτήρες και πλευρικές ποδιές. Οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν επίσης ευρύτερους αεραγωγούς στο μπροστινό μέρος και ένα αεροδυναμικό διαχύτη στο πίσω. Ο τελευταίος όπως παρουσιάζεται και στις εικόνες που μπορείτε να δείτε, στις δύο άκρες του θα φιλοξενεί τα ισάριθμα ζευγάρια των απολήξεων της εξάτμισης. Τέλος δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τους μεγαλύτερους τροχούς.
 
Στο εσωτερικό το νέο S3 θα υιοθετήσει ένα ταμπλό εμπνευσμένο από το νέο VW Golf, ενώ η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα έχει γωνία κλίσης ελαφρώς προς τον οδηγό. Ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός, τα χειριστήρια θα είναι επανασχεδιασμένα όπως και η κεντρική κονσόλα. Η τελευταία θα φιλοξενεί το μικρότερο επιλογέα ταχυτήτων για το DSG κιβώτιο, αλλά και το κουμπί που θα ενεργοποιεί τον κινητήρα.
 
Μιλώντας για τον κινητήρα το νέο S3 θα παίρνει ισχύ από τον τετρακύλινδρο TFSI 2,0 λίτρων που πιθανότατα θα προσφέρει ιπποδύναμη μεταξύ των 320-330 αλόγων. Το μόνιμο σύστημα τετρακίνησης quattro θα συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η φημολογία θέλει να μην υπάρχει η επιλογή του χειροκίνητου.
 
Η Audi πιστεύεται πως θα αποκαλύπτει το A3 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2020, στις αρχές Μαρτίου και δεν αποκλείεται να έχει μαζί της και το S3, αν όχι τότε θα έρθει λίγο καιρό αργότερα.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center